Tornem al carrer


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 30/jun/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem començant a sortir d'una crisi sanitària que ha tingut i té greus repercussions en la vida econòmica i social de Sant Cugat. Un dels sectors que més ha patit els efectes d'aquesta crisi és el sector de la cultura, un sector privat de la seva activitat durant molts mesos i amb moltes incerteses de futur.

Aquest estiu 2020 té unes característiques molt especials. Després d'un llarg confinament de més de tres mesos, la gent té ganes de sortir i relacionar-se, passar-s'ho bé i gaudir de la ciutat.

Aquest mes de juliol la cultura es tornarà a posar al centre de les agendes: de dimecres a dissabte, el Claustre del Monestir es convertirà en l'escenari cultural local d'aquest estiu.

I com ho fem? Hem volgut fer una aposta valenta pel sector cultural local, entès en el sentit més ampli de la paraula. Una setantena d'artistes professionals locals omplirà de música i teatre quatre vespres a la setmana durant aquest mes de juliol, amb unes propostes creades expressament per a aquesta ocasió. Però no és només això: hem volgut que les empreses encarregades de sonoritzar i il·luminar aquests espectacles i els seus treballadors i treballadores (que sense ells i elles res no seria possible), també siguin locals.

Adaptats a la nova realitat combinarem també l'espectacle presencial amb la retransmissió en directe en diverses plataformes online. La cultura torna als escenaris, però la seguretat del públic, artistes i treballadors i treballadores del sector seran una de les nostres principals prioritats i estarà en el centre de mira de la programació.

Tenim clar que el sector cultural es reactiva fent-lo pujar dalt dels escenaris, donant llum a les noves creacions nascudes durant aquest confinament, noves combinacions i nous formats. I això és el que farem. No hem de tenir por a retrobar-nos amb la cultura: ara és el torn de la ciutadania de tornar a la cultura tot el que ens ha donat de forma altruista durant el confinament.

ESTHER MADRONA és tinenta d'alcaldia de Cultura i membre d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.