L'esport post-Covid-19


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 7/jul/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'esport és un d'aquells àmbits que possibilita una formació cívica a curt termini i una transformació social a llarg.

La nostra ciutat té una diversitat important de clubs i entitats que focalitzen la seva tasca en despertar una passió per un esport amb tot el que implica i el que s'aprèn en qualsevol esport mentre es practica i es millora: la preparació física i cura del cos, la gestió emocional -sempre ho dic, tant dels triomfs com de les derrotes, dels bons moments i dels dolents-, el fet de formar part d'un col·lectiu, la importància de treballar en equip, la preparació mental i concentració, el respecte per als altres companys i companyes de l'equip, viure la competició de la manera més sana possible, prioritzant l'autosuperació i les bones pràctiques...

Totes aquestes qualitats permeten obtenir una igualtat d'oportunitats, malgrat les diferències individuals. Construeixen entorns de solidaritat propera i de col·laboració llunyana, atenent les dificultats dels més propers i cooperant a altres països i, desenvolupen una responsabilitat comunitària i d'equip: la dedicació individual beneficia la resta de l'equip.

Vista la situació del moment i tenint en compte com podem valorar les afectacions de la pandèmia de la Covid-19, se'm fa més que evident que hem de plantejar-nos una altra manera de fer i de treballar també des de les entitats esportives. Necessitem que la reflexió profunda sobre un canvi en la societat s’incorpori en la manera de fer de tots els clubs de la nostra ciutat, per garantir el que exposava abans: una igualtat d'oportunitats, una societat cohesionada, una mirada de comunitat, uns trets d'identitat democràtics que no deixin ningú enrere ni sense la possibilitat de practicar un de tants esports que tenim la sort de poder viure i gaudir a Sant Cugat. La primera prova l'hem tingut amb l'opció de fer casals d'estiu i campus per als nens i nenes de la ciutat, després de tot aquest temps de confinament. És un gran repte, però unint esforços estem aconseguint allò que ens proposem de la millor manera.

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora d'Esports, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.