Sant Cugat vol preservar el Bar Catalunya i el seu conjunt arquitectònic

El ple acorda estudiar la preservació davant la intenció de fer obra nova en aquesta parcel·la


Temes relacionats

1936: Obre l'emblemàtic Bar Catalunya ( 8/gen/12)


  • Comparteix:

Interior del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot

Interior del Bar Catalunya / Foto: Lluís Llebot

Preservar els valors patrimonials del Bar Catalunya, ubicat a la plaça de Lluís Millet des del 1936. Amb aquest objectiu el ple ha donat llum verda per unanimitat a iniciar els treballs per a l'estudi dels canvis de planejament necessaris per protegir aquest emplaçament i el conjunt arquitectònic i urbà on s'integra. D'aquesta manera, el consistori respon després d'haver entrat en registre dues peticions de llicència per a l'enderroc i construcció d'obra nova en aquesta parcel·la.

ESCOLTA-HO

Així, de moment, i a l'espera dels resultats d'aquests treballs, queden suspeses durant un any les llicències per aquest àmbit. La intenció de l'Ajuntament, com ha explicat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, és buscar una modificació del planejament que serveixi per aconseguir un millor encaix de l'edificabilitat dins de la parcel·la.

Això permetria mantenir l'espai amb valor patrimonial, el qual, segons es fa constar a l'informe patrimonial, és una 'interessant mostra d'arquitectura racionalista dels anys 30, pràcticament l'única que queda al municipi i sense modificacions substancials'.

Una visió compartida pel regidor de Junts Joan Puigdomènech, qui ha apostat per preservar el valor del conjunt a través d'una modificació de planejament d'acord amb la propietat.


Francesc Duch

Arran d'aquest informe i les visites, s'ha cregut oportú iniciar els estudis d'una possible modificació de planejament per millorar l'encaix de l'edificabilitat dins la parcel·la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.