La mascareta a la barbeta


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 31/jul/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És molt normal que el sector de l'hostaleria estigui molest pel fet que se'l sotmeti a un control estricte de les normes de prevenció contra la Covid-19 mentre són ben visibles les imatges que mostren notòries aglomeracions de gent en platges, passeigs o celebracions esportives, com la de l'ascens del Sabadell. Fins i tot l'arquebisbat de Barcelona s'ha saltat recentment les normes a la Sagrada Família. Si les normes no les compleix tothom i es posa el focus en el petit empresari, perquè és més accessible i fàcil de sancionar, malament rai.

Té tota la raó del món, aquest sector, d'exclamar-se, en veure que les normes per evitar la transmissió del virus que ells estan obligats a complir sembla que no compten per als individus que s'apleguen en carrers o places per fer-hi l'ampollassa. A Sant Cugat, també. Algun veí avisa la policia local, aquesta hi va, la colla es retira, la policia també, i al cap d'una estona la colla torna al mateix lloc com si res. I les mascaretes? 'Perdó, com diu? Les masca què?'

Val a dir que la immensa majoria de catalans compleix força les normes pel que fa a l'ús de la mascareta, fins al punt que hi ha gent provinent d'altres països que s'admira d'aquesta disciplina. El problema és que hi ha una minoria irresponsable o mancada de sentit cívic que no respecta les normes i que fa el que li dóna la gana. Són aquesta colla de científics sense titulació que proclamen: 'A mi ningú no m'ha de dir què he de fer'. Ho proclamen 'científics' adults i ho proclamen 'científics' adolescents. I així anem.

Diumenge passat, a les cinc de la tarda, en un espai a l'ombra de la rambla del Celler, bastant a prop de l'Ajuntament de Sant Cugat, hi havia vuit nois i quatre noies, dotze en total, fent-la petar. Dels dotze, només dos duien mascareta. La resta, és a dir, deu, no en duia. Bé, sí, n'hi havia un que la duia a la barbeta, cosa molt lògica, perquè recents descobriments adverteixen que el lloc on el coronavirus ataca més ferotgement és la barbeta. Si t'arriba a la barbeta, has begut oli. Ja pots córrer a Can Taüt a encarregar la caixa. Per això fa gust veure tantes persones que, conscients d'aquest perill, porten la mascareta a la barbeta. Molt ben fet, és clar que sí! A mi m'entusiasma pensar en el gran nombre d'infeccions i de vides que salvarà la mascareta a la barbeta. No m'explico com no ens n'havíem adonat abans.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.