Sant Cugat té escoles segures


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 15/set/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns va començar un nou repte: El retorn dels infants i de joves als centres educatius. Un moment molt esperat després de 6 mesos en què els nens i les nenes i el jovent s'han vist perjudicats per la pandèmia de la Covid-19, mantenint-los durant tot aquest temps lluny de l'aprenentatge presencial.

Els experts i la comunitat educativa ja ho diuen, l'alumnat té la necessitat de socialitzar-se en un entorn segur, veure els seus companys i companyes i amb la intenció de preservar la formació sense interrupcions. El retorn a l'activitat lectiva és una de les prioritats actuals ja que és important reprendre l'aprenentatge no assolit al llarg de la pandèmia i garantir la continuïtat del lliure desenvolupament personal i acadèmic dels nens i de les nenes i del jovent.

I és en aquests moments on el món educatiu també ha hagut d'adaptar-se a les circumstàncies excepcionals de la pandèmia: mestres, professors i professores, servei de neteja, servei de menjador, monitors i monitores i tot el personal administratiu ho estan fent possible. Ara és l'hora dels i les mestres. Gràcies per vetllar pel futur dels nostres infants i joves i per garantir l'activitat educativa!

En aquest sentit, les escoles han anat adaptant les seves infraestructures, les aules per a l'alumnat, els torns d'entrada al centre i l'Ajuntament ha estat allà per també cedir parcs i espais municipals als centres educatius per assegurar la distància de seguretat, per dotar els centres dels EPIs que sol·licitin, per reforçar el servei de neteja... I és que aquest virus és possible que sigui entre nosaltres durant molt de temps i haurem d'aprendre a conviure-hi i canviar els nostres hàbits. Com dèiem, un repte.

I això és així. A Sant Cugat hem estat treballant de valent perquè els alumnes tornin a la normalitat en unes aules segures dotant els centres educatius de totes les mesures de seguretat possibles.

Totes i tots hem de fer en aquests moments un gran esforç. Som conscients que ens trobem en una situació complicada, d'incertesa, inclús de por. Però cal seguir endavant garantint escoles segures i que Sant Cugat reprengui l'activitat lectiva de manera normal i implementant totes les mesures de suport que ofereix l'Ajuntament per evitar contagis i que les escoles tanquin.

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora d'Esports, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.