Em costa molt d’entendre!


  • Comparteix:

josep.maria.valles

Josep Maria Vallés


Publicat: el 21/set/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Potser sóc jo que no arribo més enllà, eh, no ho nego pas, però hi ha decisions, comportaments i maneres de fer que em costen molt d'entendre. Per on podria començar? Per l'anella verda 'olímpica' de Sant Cugat mateix! Em costa molt d'entendre que just acabat el confinament per la Covid-19, després de la greu crisi patida per botigues i negocis tancats, el govern tripartit de l'Ajuntament de Sant Cugat imposés uns canvis extrems de mobilitat sense haver-ho consensuat amb la ciutat i, per tant, perjudicant molts.

No van consensuar-ho amb els comerços, ni amb les empreses, ni amb els restaurants, ni amb les escoles, ni amb cap taula de participació de mobilitat ni amb els dotze regidors i regidores de l’oposició de l’Ajuntament.

De fet, l’oposició vam saber d’aquesta decisió per les notícies que van publicar els mitjans de comunicació.

A mi, que tota la vida he treballat a l’empresa privada, em sorprèn molt que una decisió d’aquesta envergadura en l’àmbit públic, no sigui pactada amb temps amb tots els sectors i agents implicats. I més sobre un tema que la gran majoria de la població estem alineats.

Perquè totes i tots estem d’acord que hem de pacificar el trànsit al centre de la ciutat, reduir el nombre de vehicles, facilitar i promoure una mobilitat sostenible, treballar per millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Però tot això passa per un treball previ que no es va fer. Executar canvis sense preveure solucions alternatives, sense cap debat previ, sense pedagogia, només provoca maldecaps a la ciutadania i gastar inútilment els diners de les butxaques de tots els santcugatencs i santcugatenques.

Perquè molts dels nyaps que es van fer per aplicar a correcuita l’anella verda de Sant Cugat, s’han hagut de modificar o fer marxa enrere. Tot això també ha costat temps dels treballadors de l’Ajuntament, que han deixat de fer millores de la via pública per apedaçar i refer feina feta.

Temps i diners que el govern de la ciutat es podria haver estalviat si hagués planificat bé aquest projecte. Què més em costa molt d’entendre? Doncs, malauradament, moltes coses més, però en citaré només dues per no estendre'm massa més.

Em costa molt d’entendre que el govern tripartit de Sant Cugat hagi esborrat del mapa els Premis Sant Cugat 2019, és a dir, no hagi volgut reconèixer i agrair, en un format o un altre, la tasca de persones i entitats que van destacar el 2019 com l’Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, el Club Muntanyenc Sant Cugat, el festival Lumínic, el moviment ecologista juvenil Fridays for Future, el projecte artístic inclusiu Windown, l’empresa HP, Òmnium Sant Cugat, el Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat, l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat o l’associació Firart, entre altres.

El senzill procés participatiu per iniciar la designació de candidatures dels Premis Sant Cugat s’havia d’haver engegat el novembre del 2019 i a finals de gener o primers de febrer el jurat hauria determinat els finalistes i guanyadors. El govern de la ciutat s’excusa amb l’arribada de la Covid-19. Però el confinament, com tothom sap, no va ser fins a mitjans del mes de març del corrent... Pet tant, no és un argument vàlid. És una nova mostra de la poca sensibilitat i empatia del tripartit.

Poca voluntat política de posar en valor la tasca de la nostra gent com s’ha anat fent a Sant Cugat des de l’any 1982 (no només els darrers 32 anys), i com es fa també a molts pobles i ciutats de Catalunya. En poques setmanes hauria de començar el procés per proposar candidatures dels Premis Sant Cugat 2020, però imagino que tampoc hi serem a temps. I en la mateixa línia, un tercer tema que em sorprèn i em costa molt d’entendre.

Aquest regidor va convidar formalment als 13 regidors i regidores del govern de l’Ajuntament a assistir a la primera presentació i a adquirir el llibre solidari CONFINATS, escrit per cent santcugatencs i santcugatenques de diferents sectors de la ciutat. La presentació va ser el 16 de setembre passat. Doncs encara espero que l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), el regidor portaveu del PSC Pere Soler i la regidora portaveu de la CUP Núria Gibert em donin cap resposta.

Sap greu perquè és un projecte social nascut a Sant Cugat i tot gest o suport sempre és benvingut; entre totes i tots podríem fer que aquest llibre, a benefici de la investigació de la Covid-19 a través de la Fundació de la Marató de TV3, sigui un èxit.

Però bé, és el que deia a l’inici d’aquest article. Són comportaments i maneres de fer. I cadascú té els seus.

Josep Maria Vallès és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.