Campanya de suport al comerç de Sant Cugat


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 6/oct/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem patint una crisi sense precedents a la nostra ciutat a causa de la pandèmia. En primer lloc, és una crisi sanitària amb moltíssimes persones afectades. Però també és una crisi social, cívica, ciutadana i econòmica.

El confinament i les mesures restrictives adoptades per aturar la propagació han provocat una frenada brutal de l'activitat econòmica, que pot provocar el tancament de centenar de botigues i comerços que difícilment podran tornar a obrir.

El govern de Sant Cugat, en aquest sentit, ja va aprovar tot un seguit de mesures per pal·liar mínimament aquesta crisi com, per exemple, ajornar el pagament i també condonar els lloguers dels locals que depenien d'ell. Alhora, es va realitzar una crida als propietaris d'immobles llogats perquè seguissin l'exemple.

Malgrat tots els esforços, aquestes mesures són insuficients. Calia impulsar mesures més contundents seguint la doctrina Keynesiana.

Cal recordar que John Keynes, l'any 1936 en el context de la Gran Depressió Mundial, va elaborar una tesi on deia que per fomentar el creixement econòmic, cal fomentar la producció: a més producció, més diners circulant, més compres, etc.

Així doncs, amb la coordinació i sota l'impuls de la 'Taula d’emergència econòmica' el govern local va decidir impulsar una campanya de vals de descompte per gastar als comerços de la ciutat. O dit d'altra manera: s'han posat en circulació, al servei de les famílies de la ciutat i del comerç local un total de 600.000 euros.

Així 30.000 famílies de la nostra ciutat rebran un xec de 20 euros (disponible del 14 d'octubre al 30 de novembre) que podran gastar en qualsevol dels comerços de Sant Cugat adherits a la campanya.

Aquesta mesura té un doble objectiu: ajudar a les persones i ajudar al teixit comercial i productiu. Un cercle perfecte.

Ajudar al comerç significa mantenir de llocs de treball de molts veïns i veïnes de la ciutat. Però també significa donar vida als nostres carrers, generar cohesió i integrar els comerços i comerciants locals ens els trets identitaris de Sant Cugat. Ens toca vetllar pel comerç de la nostra ciutat.

Donem als botiguers i les botigueres de la nostra ciutat l'empenta que necessiten.

ESTHER MADRONA és tinenta d'alcaldia de Cultura i membre d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.