A lluitar, a treballar i a resistir


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 15/oct/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir i avui recordem un doble aniversari. Fa 80 anys de l'assassinat del President Companys i en fa un de la condemna a 100 anys de presó als nostres presos i preses polítics, així com també són més de 3.000 les persones que es troben processades.

Salvant les distàncies, els dos fets tenen similars trets en comú: Una causa general i una repressió brutal contra la democràcia i l’independentisme. Amb aquestes sentències és perseguia i es persegueix donar un escarment a un poble que lluita per a la seva llibertat.

Fa 80 anys Lluís Companys va ser detingut per la Gestapo a França i traslladat a l’Espanya de Franco on va ser torturat i afusellat després d’un judici sumaríssim sense garanties. Tant França com Alemanya van demanar excuses per la part de culpa que tenen en aquest fet. En canvi, cap president del govern espanyol d’UCD, del PSOE o del PP ha volgut reparar els fets d’acord amb els requeriments democràtics més elementals com tampoc no han fet en altres casos.

D’aquesta manera, Suárez, Calvo-Sotelo, Felipe González, Aznar, Zapatero, Rajoy i Sánchez, es converteixen d’alguna manera en còmplices d’aquells fets. I en aquest punt ens hem quedat. Cap president espanyol no ha mogut un dit, ni de dretes ni d’esquerres. Tampoc no ha fet res cap rei constitucional, ni el pare ni el fill.

80 anys són ja massa i deixen ben clar com pensa aquest Estat que, no només no repara, sinó que cada cop està més instal·lat en una deriva antidemocràtica i repressora. I ja no només contra l’independentisme, sinó en contra de tot allò que soni a sobiranisme o exercici de drets democràtics.

Sembla que aquells que van afusellar al nostre President estan cada cop més presents dins dels aparells de l’Estat.

Companys ha esdevingut un símbol, un personatge de referència que va lluitar sempre pels valors republicans d’igualtat, fraternitat i llibertat. En definitiva, un home compromès amb la gent, compromès amb el seu país. Per això l’han volgut silenciar, fer desaparèixer de la història i amb ell, tot un poble que lluita.

No ho van aconseguir, ni fa vuitanta anys, ni ara. Lluís Companys segueix en els nostres cors i en els nostres ideals republicans i, des d’ERC Sant Cugat, ens refermem, ara més que mai, en la lluita per la República Catalana i, en aquests moments, en la lluita per l’Amnistia i la Llibertat dels nostres presos polítics i exiliats.

Com va dir Companys: "A lluitar, a treballar i a resistir, perquè resistir és el triomf!!!"

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.