Vehicles


  • Comparteix:

albert.salarich

Albert Salarich


Publicat: el 26/oct/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa menys d'un any, el desembre de 2019, Junts per Sant Cugat vam presentar una moció en què instàvem al Suport a la internacionalització per als agents econòmics, acadèmics, culturals i esportius de Sant Cugat. L'objectiu de la moció en el seu conjunt es dirigia a fomentar la cooperació entre l'Administració i la ciutadania, les entitats, les empreses, altres administracions, etc. com ubn sistema de treball real.

Traslladàvem al Ple una proposta ja reflectida al programa electoral amb què vam guanyar les eleccions a Sant Cugat.

A la moció proposàvem diversos punts d’acord al Ple, en moltes direccions, per exemple, el primer punt era la creació d'una oficina de polítiques europees i relacions institucionals que s'ocuparia de potenciar la participació i la recerca en programes i fons europeus.

Un vehicle que servís de punt de connexió o dinamització entre l'Administració europea i les iniciatives que sorgeixen des de l'àmbit local dels diferents agents que tenim a la nostra ciutat.

Una centrifugadora d'iniciativa publicoprivada orientada a crear sinergies positives que es transformen en innovacio, coneixement o activitat econòmica que incideix directament en la ciutadania de Sant Cugat.

L'Ajuntament de Sant Cugat no parteix de zero, ja disposa d'experiència i de coneixement adquirit des de fa molts anys, la nostra iniciativa volia fer un pas més i enfortir-la, i que amb molt pocs recursos fóssim capaços de generar molt més, i tenir un vehicle que no solament pugui servir l'Administració pública.

El govern actual va rebutjar la moció, no va considerar prioritària aquesta visió de crear vehicles que li permeten generar oportunitat en la direcció que explico. Poc ens podíem imaginar que pocs mesos després estaríem immersos en una altra situació on pensem que ens calen i caldran tots els vehicles disponibles per intentar sortir de la dificultat al més aviat possible.

Vehicles que siguin capaços de generar activitat, ocupació, coneixement o innovació no els podem desestimar. En 14 mesos de nou govern municipal, hem conegut fa poc que tancarà un altre vehicle important, el CiT (Catalonia Innovation Triangle), de col·laboració amb les ciutats veïnes, que també ens podria servir de molt els propers anys, sobretot en aquelles iniciatives que cal anar a cercar des d’un àmbit comarcal. O el tancament, fa uns mesos, de la Fundació Sant Cugat Actiu...

Són eines que costen molt de crear, abans de prendre la decisió de prescindir-ne cal reflexió. Pensem que és una llàstima no disposar d'eines d'aquest tipus que puguin ajudar a enfortir-nos en el futur immediat. I més quan coneixem que els plans de la Unió Europea per als propers anys tenen la voluntat d'augmentar els fons per incentivar projectes que ajudin a recuperar l'activitat perduda durant l'actual crisi que ens toca viure.

Poden estar o no estar d'acord en com s'han conduït aquests vehicles, i hem de respectar que el govern actual els vulgui dirigir cap a una altra direcció. Però pensem que el fet que estiguin a disposició de la ciutat és molt positiu.

El que no podem entendre és que prenguin la decisió de no tenir vehicles, perquè els van tancant, i la ciutat es vagi quedant sense totes les eines possibles quan més les pugui necessitar.

ALBERT SALARICH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.