Aixequen l'ocupació del consultori de la Floresta

Encara no hi ha dia i data convocats per a la reunió entre Salut, Mútua Terrassa, Ajuntament i veïns


Temes relacionats

Els veïns de la Floresta que ocupen el consultori organitzen actes reivindicatius durant el cap de setmana (26/oct/20)

L'ocupació del consultori de la Floresta activa el consell de barri (25/oct/20)

[Crònica] Solidaritat veïnal, greuges històrics i desconfiança (23/oct/20)

L'Ajuntament reclama la reobertura dels consultoris de la Floresta i les Planes (23/oct/20)

Els veïns que ocupen el consultori de la Floresta acorden mantenir la protesta fins dilluns (23/oct/20)


  • Comparteix:

Assemblea davant el consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Assemblea davant el consultori de la Floresta / Foto: Cugat Mèdia

L'ocupació del consultori de la Floresta s'ha aixecat. L'acció reivindicativa, en marxa des de dijous passat per reclamar la reobertura total dels ambulatoris de la Floresta i les Planes, s'ha donat per acabada aquest dilluns al matí, segons han confirmat els mateixos impulsors i fonts municipals a Cugat Mèdia. Així ho han decidit en previsió dels compromisos adquirits com el consell de barri d'aquest dilluns a la tarda, la reunió amb el CatSalut (encara pendent de convocatòria) i per no interferir en les cites mèdiques programades per aquest dimarts. De fet, des del seu inici, els ocupants ja van comunicar que la protesta s'allargaria fins aquest dilluns.

Han estat més de tres dies per fer sentir la seva veu i una petició clara: la reobertura total dels consultoris de la Floresta i les Planes, que es van tancar durant el confinament i han reprès l'activitat però de manera parcial com a conseqüència de la reorganització sanitària provocada per la pandèmia. Tot i que l'Ajuntament s'ha posat al seu costat en aquesta petició, els hi van demanar abandonar la protesta per "seguretat i salut". Al consell de barri, la regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha agraït el compromís del veïnat. De fet, considera que "la mobilització ha tingut efecte" més enllà fins i tot del territori santcugatenc.

Ara bé, la vocal Xènia Amorós ha reclamat un suport més ferm per part del govern local i que es tradueixi "en forma de moció o de comunicat". Des del veïnat, a més, s'ha instat l'executiu a tenir un paper actiu per "fiscalitzar" la feina que fa Mútua Terrassa gestionant el servei i, si incompleix el contracte que té amb Salut, informar el departament.

Quant al ple municipal, des de l'agrupació local de la Marea Blanca han anunciat que presentaran una proposta de moció perquè l'Ajuntament oficialitzi el seu compromís amb la demanda de reobrir totalment el consultori. De fet, el president del consell de barri, el regidor Marco Simarro, ha subratllat la necessitat l'Ajuntament estigui "al costat del veïnat" i ha instat tots els grups a presentar una moció conjunta al respecte.

Una reunió encara sense data
La sessió participativa s'ha celebrat de forma telemàtica i sense la participació de cap representant de Mútua Terrassa, malgrat l'oferiment per part de l'òrgan florestà. Els veïns han interpretat aquesta absència com una mostra de falta d'interès per part de la companyia sanitària de dialogar. També han criticat que encara no hi hagi convocatòria per a la reunió entre Salut, Mútua, l'Ajuntament i els veïns. "Aquesta reunió està per arribar des de divendres i estàvem convençudes que arribaríem avui amb data i hora", ha lamentat Amorós, que ha posat "en qüestió el compromís" del govern per agendar la trobada.

Els consultoris de la Floresta i de les Planes obren, de moment, de manera parcial i l'horari és els dimarts i dijous (el de les Planes només dijous) de vuit del matí a dues del migdia i de tres a vuit de la tarda.




Gemma Aristoy

La vostra mobilització ha tingut efecte i ha anat més enllà de Sant Cugat.

Xènia Amorós

La reunió està per arribar des de divendres i estàvem convençuts que tindrien dia i hora. Permeteu-me que posi en dubte el compromís de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.