L'art no té barreres


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 27/oct/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Durant els durs mesos del confinament, els espais municipals d'art de la ciutat van treballar per seguir fent accessible l'art a la nostra ciutat, amb reptes i propostes per despertar l'esperit artístic personal i exprimir-lo. Ara ens toca mantenir aquesta motivació: ara ens toca acostar-nos als centres d'art de la ciutat (que compten amb totes les mesures de seguretat necessàries per fer que l'experiència cultural sigui segura) i barrejar-nos amb l'art en primera persona. A tall d'exemple, parlem de 'Veritats i mentides sobre l'art contemporani' (Maristany, fins al 28 de novembre), 'Obres els dipòsits' (Centre Grau-Garriga, del 27 d'octubre al 5 de gener) i 'Grau-Garriga. Vermells' (Centre Grau-Garriga, a partir del 21 de novembre).

Al Centre d'art Maristany, una exposició plena d'incògnites i jocs ens portarà a reflexionar sobre l'essència pròpia de l’art contemporani. Això és art? Totes les respostes són vàlides! (o no!). Sigui com sigui, un recorregut per aquesta exposició ens farà sortir ben diferents, amb els ulls ben oberts en el món que ens envolta. De nou, l’art ens ajudarà a ser més crítics amb el nostre entorn.

Al Centre Grau-Garriga d'art tèxtil contemporani hi acollim (a partir del 27 d'octubre) la versió local d'un projecte impulsat per la Xarxa Transversal compartit amb 10 ciutats del país. Regina Giménez ha estat l'artista escollida per obrir els dipòsits de la Casa Aymat, remenar l'arxiu i proposar una creació que complementa història i patrimoni amb contemporaneïtat.

I en aquest mateix espai, al mes de novembre, hi trobarem una proposta comissariada per Alex Mitrani i Jordi Garrido amb obres de Grau-Garriga, una exposició passional i personal amb el color vermell tan present a l’obra de l’artista local com a eix central.

Amb aquests tres exemples, posem sobre la taula la voluntat d’aquest govern de fer que tota la ciutadania accedeixi a l’art, s'endinsi en noves i velles creacions i s'atreveixi a reflexionar sobre tot el que ens envolta. Que no hi hagi res que ens allunyi de l'art.

A Sant Cugat posem l'art a disposició de la ciutadania, perquè el gaudeixi i se'l faci seu; i també posem els nostres recursos a noves propostes, iniciatives emergents que poden tenir el seu lloc de naixement a la nostra ciutat i un recorregut vital arreu.

Aquí podeu consultar tota la programació dels centres d’art de la ciutat.

ESTHER MADRONA (ERC-MES) és tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.