Nou estat d'alarma


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 3/nov/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Lamentablement, tornem a patir temps difícils. L'augment dels contagis ha provocat noves mesures de restricció de mobilitat; un toc de queda a partir de les 22h i el confinament de cap de setmana des del divendres a les 6h de la matinada. Un seguit de decisions que busquen revertir la corba ascendent i que impliquen un major sacrifici a la nostra ja sacrificada ciutadania.

Per sort els santcugatencs i santcugatenques estem demostrant una gran actitud cívica i, tret de fets en concret, la gent ha interioritzat les noves mesures de manera ràpida. Tot i així, com deia, sempre hi ha qui considera que aquesta situació no va amb ell, i cal aleshores una intervenció directa per impedir aquestes situacions.

Trobades amb més de sis persones a cases particulars, locals que no prenen les mesures correctes... són situacions que no s'han de donar. Situacions en què les persones no són conscients de la gravetat de la situació que tenim i el que ens juguem tots plegats. Individus, pocs, que posen en perill l'esforç col·lectiu i la responsabilitat d'adoptar una actitud solidària per afrontar aquesta pandèmia.

Per controlar aquests fets calen mesures de control. Mesures que van més enllà de les recomanacions que poden fer Agents Cívics o Protecció Civil. Mesures per a les quals han d'actuar Policia Local i Mossos d'Esquadra. Per avisar, recomanar i, si cal, sancionar l'incompliment de les mesures de restricció.

Per part de la Policia Local, i per garantir poder fer aquesta funció, hem reforçat els torns en les hores més conflictives per poder augmentar el nombre de patrulles al carrer. Mentrestant, continuem amb les mesures internes de precaució per evitar contagis entre la plantilla i continuar evitant un índex de baixes significatiu. Tot, per poder fer en condicions la gran tasca de la policia en moments delicats com aquest i tractar d'arribar al màxim de requeriments possibles.

Ens esperen dies durs. De compromís. Però si tots posem de la nostra part, aquest esforç haurà valgut la pena. Tot sigui per tornar a la nostra enyorada normalitat el més aviat possible. Això és cosa de tots.

FRANCESC CAROL (ERC-MES) és regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.