Es pot lluitar més per mantenir el servei dels consultoris de les Planes i la Floresta


  • Comparteix:

nuria.fernandez

Núria Fernández


Publicat: el 16/nov/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta crisi sanitària ens ha fet veure el vulnerable que podem arribar a ser. Hi ha col·lectius que ho són més que altres. A les farmàcies hem copsat la problemàtica de l'estat d'ànim, les preocupacions generades per la Covid a la nostra societat: malaltia i mort. Ens afecta la por al contagi dels nostres éssers estimats, els problemes econòmics. De l'educació i els canvis socials al nostre entorn que, inevitablement han repercutit en la nostra salut.

Hem constatat que hem demostrat un nivell de resiliència molt alt, però més d'un 40% de la població té un estat d'ànim pitjor ara que abans de la pandèmia, estem més desanimats i més ansiosos.

I la gent gran? Quan som joves, pensem que ens queda molta vida per viure encara, que aquest confinament passarà i el recordarem com un altre episodi més. Però, quan som grans, cada dia s'ha de viure, s'ha d'aprofitar de cada minut perquè no es pot malbaratar res de res, amb aquest aïllament sembla que els roben el temps.

Les persones amb joventut acumulada no temen a la solitud, molts viuen sols, sinó que temen a l'oblit.

L'esperança de vida augmenta cada dia i, en conseqüència, també creix el nombre d'ancians en el conjunt de la societat. Hem d'aconseguir una bona qualitat de vida de les persones grans, estiguin o no malaltes. També per als qui en tenen cura, perquè és responsabilitat de tothom, no tan sols dels professionals de la salut.

A Catalunya ha evolucionat el seu sistema sociosanitari, però ho ha fet d'esquena dels sanitaris i a una velocitat inferior a la necessitat. Cada vegada hi ha més població envellida. Més anys de vida que vol dir més pressió al sistema sanitari.

A Sant Cugat, a vegades, sembla que volem complicar més les coses. Al mes de gener, vam demanar a l'Ajuntament que obrís un nou consultori a la zona centre, sobretot per facilitar els desplaçaments de la gent gran. Al febrer, vam reclamar un nou local per a ells. Doncs amb el confinament hem anat enrere. S'han tancat els consultoris de Les Planes i de La Floresta, entenem que en moments de màxima emergència tots els sanitaris havien d'anar als Hospitals. No obstant creiem que es pot lluitar més per mantenir el servei d'aquests consultoris.

Arribar a la tercera edat forma part del cicle vital de les persones. Per llei de vida, tots i totes hi arribem. L'atenció a la gent gran no és una anècdota o un fet puntal, és una etapa vital que forma part de la nostra existència i és un dels eixos que guia les nostres polítiques, com a societat inclusiva i solidària amb cada un dels seus membres, perquè nosaltres estimem a la gent gran.

Núria Fernández és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.