Rogeli Pedró rescata 24 oficis del passat a 'Antics oficis i feines de Sant Cugat del Vallès'

L'escriptor santcugatenc desgrana els detalls del seu nou llibre al programa 'Connectats'


  • Comparteix:

Rogeli Pedró / Foto: Arxiu

Rogeli Pedró / Foto: Arxiu

Boters, espardenyers, barbers, esquiladors i matalassers són alguns dels 24 oficis que recull el nou llibre de Rogeli Pedró 'Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès' (Cossetània Edicions). El nou treball neix amb el propòsit de preservar el testimoni i el record d'aquelles persones que van exercir el seu ofici i que permeten aprofundir i conèixer una mica més en la història de la ciutat. El llibre es presentarà dimecres de la setmana vinent al claustre del Monestir.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'un treball que ha trigat gairebé 10 anys a veure la llum. Rogeli Pedró ha recollit en aquest llibre 24 oficis, uns desapareguts i altres transformats i actualitzats amb el pas del temps. "Vaig començar a treballar fa gairebé 10 anys quan escrivia al Diari de Sant Cugat. Vaig fer recerca i vaig escriure sobre alguns i així va quedar. Amb els anys vaig recuperar la idea perquè quedi en la memòria col·lectiva", explica l'autor.

El llibre recorda el passat agrícola de Sant Cugat, "un poble on hi transitaven carros i es feia vi, fet que potser molta gent no sap", assegura Pedró. Un recorregut pel Sant Cugat del segle XX amb un important treball de documentació al darrere que també inclou fotografies.

Preguntat per si hi haurà segona part, Rogeli Pedró reconeix que encara queden per tractar una bona colla d'oficis. "Jo he començat, si algú s'anima.... Porta molta feina fer el treball de recerca" ha explicat al programa 'Connectats' produït per la Xarxa.

'Antics oficis i feines a Sant Cugat del Vallès' es presentarà dimecres de la setmana que ve al claustre del Monestir (19 h). L'aforament serà limitat. Els interessats han de fer la reserva al Museu de Sant Cugat.

La recaptació per les vendes del llibre anirà a la Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació de la Covid-19.


Rogeli Pedró

Alguns oficis els vaig començar fa gairebé 10 anys. Amb el temps ho he volgut recuperar per la memòria i perque quedi el que ha estat Sant Cugat anys enrere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.