Sant Cugat, transparència o aparador?


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 1/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les darreres setmanes hi ha hagut un bon rebombori per les xarxes socials per part d'alguns partits polítics i fins i tot, consellers de la Generalitat de Catalunya, en relació al Decret d'arxivament de la Fiscalia respecte d'unes Diligències d'Investigació iniciades el maig del 2019. Com ja és conegut, es tracta de la investigació d'una sèrie de pagaments a favor d'empreses i entitats que ni l'Ajuntament ni les seves entitats dependents van fer servir el procediment de contractació pública, on per tant, es van ometre de forma sistemàtica els procediments ordinaris de contractació legalment establerts per les administracions públiques.

La conclusió de l'escrit és públic i notori; NO hi indicis de delicte penal. I nosaltres ens n'alegrem que sigui així. No obstant, el que cal destacar i no oblidar és que la Fiscalia SÍ constata una clara mancança de control i fiscalització per part dels responsables polítics d'aquell moment de les àrees corresponents. És més, confirma la verificació d'evidents irregularitats administratives en el procés d'adjudicació i subsegüent execució de la despesa en el sí de l'Ajuntament i, dona testimoni d'aquest a l'Oficina d'Antifrau de Catalunya perquè ho examini. Fet que no ha passat desapercebut per molts de nosaltres.

Dit això, creiem necessari des d'ERC deixar clar que a nosaltres ens trobaran, sempre, al costat de qui demana explicacions i transparència, costi el que costi. Voldríem la mateixa actitud diligent per part de qui, avui, des de l'oposició, ens acusa de deteriorar el clima polític i la imatge de la ciutat. No hi ha pitjor imatge que la de veure com Sant Cugat apareix als mitjans per evidencies d'irregularitats en la gestió municipal i sentencies derivades de les polítiques del 3%, dels qui han governat la ciutat durant 32 anys i avui es pensen que canviant de nom ja no tenen cap responsabilitat davant la ciutadania.

Nosaltres sempre ho hem dit: Volem un Ajuntament que opti amb claredat per la transparència i el bon govern. Compartir les dades públiques, facilitar l'accés a la informació i explicar els processos de presa de decisions, entre d'altres, perquè volem una ciutat amb valors republicans. I que no es diguin mentides. Nosaltres no vam aprofitar la campanya electoral per justificar el posterior pacte d'esquerres. Un dels motius que van propiciar aquest pacte de govern de Sant Cugat amb forces polítiques en principi tant dispars va ser justament per la voluntat comuna d'enfortir la democràcia a la nostra ciutat propiciant un govern ètic, honest i transparent!

I seguirem així.

ORIOL CISTERÓ és president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.