Assessorament amb veu d'home


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira


Publicat: el 21/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada es van presentar les conclusions d'un estudi elaborat per l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Barcelona que analitza la presència femenina entre els alts càrrecs i càrrecs eventuals de la Generalitat de Catalunya i diferents entitats públiques que he pogut veure a través de les xarxes. Les conclusions a què arriba aquest estudi no són molt bones perquè les dades que presenta (24-30% de dones en aquests càrrecs) deixen clar que encara queda molta feina per fer per poder arribar a la paritat que dicta la Llei d'igualtat.

Això m'ha portat a revisar quina és la presència femenina en els llocs eventuals i d'assessorament de l'Ajuntament de Sant Cugat. És a dir, dels càrrecs que per llei el govern de l'Ajuntament pot triar, sense passar un examen, quants estan ocupats per homes i quants per dones.

Malauradament a Sant Cugat tampoc hi ha paritat. El govern tripartit que diu que ha vingut per canviar-ho tot i que ells sí que faran polítiques amb perspectiva de gènere i igualtat quan ha pogut escollir hi ha prioritzat els homes per davant de les dones i ha augmentat la presència d'homes en aquests càrrecs respecte al govern anterior.

En un repàs ràpid a mi em surt que dels 5 assessors que tenen les tinències d'alcaldia només hi ha 1 dona. El Coordinador General és un home, el Cap de Gabinet i l'Adjunt del Cap de Gabinet també són homes.

La Cap de la Secretaria i de Comunicació són dones i farà un any, es va contractar un nou Director de Promusa també home. D'aquests 11 càrrecs només 3 estan ocupats per dones (27%) i per tant les conclusions de l'estudi de que parlava al principi sembla que també es poden aplicar al nostre Ajuntament.

Està molt bé que el tripartit parli d'actualitzar el Pla d'igualtat o de transversalitat la perspectiva de gènere a totes les àrees de l'Ajuntament dins dels 50 eixos del seu Pla de Govern, o que informi la ciutadania a través de la pàgina web de l'Ajuntament que en la tasca per sensibilitzar sobre les desigualtats entre homes i dones té la voluntat de valorar el treball de les dones i donar visibilitat a les professionals i emprenedores.

O que cal assolir l'equitat i rectificar el dèficit de presència femenina en els llocs de decisió econòmica i empresarial o que les dones segueixen patint importants discriminacions en tots els àmbits.

Reconeixen també que es necessita la implicació i l'esforç de l'administració, entitats i ciutadania per aconseguir la igualtat. 

Doncs això mateix, comencin per donar exemple i quan puguin triar siguin paritaris perquè de moment no ho són.

CRISTINA PARAIRA és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.