La meitat del Moviment d'Esquerres de Sant Cugat estripa el carnet i manté el pacte electoral amb ERC

El motiu és que l'assemblea de MES va votar a favor de pactar amb Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 14-F


  • Comparteix:

Joan Gaya, en una imatge d'arxiu / Foto: MES Sant Cugat

Joan Gaya, en una imatge d'arxiu / Foto: MES Sant Cugat

Poc més de la meitat dels membres de la secció local de Moviment d'Esquerres (MES) han estripat el carnet del partit. No estan d'acord amb la decisió de l'assemblea nacional que fa uns dies va decidir integrar el partit a la candidatura de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14 de febrer al Parlament. A Sant Cugat, el grup local era petit, format només per sis persones, d'aquests n'han marxat quatre, entre els quals hi ha Ferran Villaseñor, actual coordinador general del govern municipal. En aquest sentit, la decisió nacional de MES no afecta el pacte electoral que hi ha a Sant Cugat, on ERC i MES es van presentar en coalició. Segons Joan Gayà, exmembre de l'executiva nacional, els exafiliats a MES mantenen el pacte, i els membres que hi continuen es comprometen a respectar el pacte i no fer campanya a favor de Junts a Sant Cugat.

Segons Gayà, el trencament de bona part dels afiliats de MES a nivell català és perquè no entenen l'aliança electoral amb un partit com Junts per Catalunya, hereu de Convergència Democràtica: "Jo estava a la coordinadora nacional de MES, i també he estat a la comissió coordinadora de MES per veure si arribàvem a un pacte amb ERC. Jo crec que la negociació no es va dur bé per la part de MES. Alguns consideràvem que l'aliat natural de MES havia de ser ERC, tot i que nosaltres ens definim com a socialistes sobiranistes, però el partit gran d'esquerra que és d'esquerra i sobiranista és ERC. I al contrari, el que era antinatural era una aliança amb la dreta lliberal dels exconvergents, que ara se'n diuen Junts per Catalunya".

Gayà també confirma que el pacte electoral a Sant Cugat no pateix cap canvi perquè l'aliança continua amb les persones que ja estaven treballant a l'Ajuntament de MES, com Ferran Villaseñor, o amb el grup municipal.

Pel que fa a la possibilitat que aquests exmembres de MES s'afiliïn ara a ERC, Gayà diu que aquesta és una decisió personal de cadascú, però que ell el que farà és seguir treballant amb les mateixes idees: "La gent que ha marxat de MES arreu del territori continuem en contacte per fer algun tipus d'organització, que no serà un partit polític, per mantenir viu el pensament socialista".




Joan Gayà

"Alguns consideràvem que l'aliat natural de MES havia de ser ERC, tot i que nosaltres ens definim com a socialistes sobiranistes, però el partit gran d'esquerres, que és d'esquerra i sobiranista, és ERC. I al contrari, el que és antinatural és una aliança amb la dreta lliberal"

Joan Gayà

"El que és l'efecte del pacte primigeni continua, però deixa de ser amb MES sinó amb les persones que estàvem a MES."



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.