La vacuna: l'inici del fi


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguila


Publicat: el 13/gen/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després que el 26 de desembre arribés la primera comanda de vacunes contra la Covid-19 a Espanya, per a moltes persones va començar l'últim període d'aquesta etapa de la pandèmia. Amb l'inici de la campanya de vacunació a partir del 27 de desembre, Espanya era un dels primers països d'Europa en començar la vacunació, és cert que el ritme de dosis subministrades no és el que s'esperava, però a mesura que van passant els dies es va incrementar significativament el nombre de vacunats.

Algunes dades són que a nivell d'Espanya ja s'han vacunat més de mig milió de persones en un període d'unes dues setmanes. Pel que fa al nostre municipi també tenim bones dades on unes 800 persones han sigut vacunades, sobretot en residències de gent gran.

El ritme de vacunació no ha sigut l'esperat, ja que ha faltat una preparació logística per part d'algunes comunitats autònomes. Les dades desglossades entre comunitats ens indiquen com regions com Astúries, han pogut subministrar en les dues primeres setmanes de vacunació totes les dosis disponibles. En el cas d'altres autonomies com Catalunya i Madrid no estaven preparades amb un pla de distribució per fer front a 120.000 dosis en el que portem de vacunació, en el cas de Catalunya.

Com comentava sembla que mentre van passant les setmanes les diferents comunitats autònomes es van posant les piles i les dades de persones vacunades van pujant en progressió dia rere dia. Crec que per fer una estimació de si les prediccions de què a finals d'estiu hi haurà un 70% de la població espanyola vacunada, caldrà esperar a tenir les dades del primer mes de vacunació per poder fer càlculs. A més s'ha de comptar que a part de les dosis de l'empresa Pfizer, ja han arribat noves dosis de l'empresa Moderna i arribaran d'altres més.

Amb l'arribada de la vacuna es marca un abans i un després a la pandèmia del coronavirus i això fa que per molta població sigui un fil d'esperança per veure més a prop la llum al final del túnel d'aquest malson.

És evident que ens estan imposant prohibicions difícils de seguir el nostre dia a dia, com tancament de centres esportius interiors, bars i restaurants amb poc marge per poder servir als seus clients, així com el tancament del comerç no essencial el cap de setmana.

Mentrestant no arribem al 70% de la població vacunada, cal seguir les mesures de distanciament social, d'higiene i de seguretat per controlar el virus.

FRANCESC AGUILÀ és membre del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.