Educació 'mai intervé' en la decisió dels ajuntaments per ubicar equipaments, segons Bargalló

En una visita a La Mirada, el conseller ha alertat que si s'obre una judicialització del projecte, podria decantar-se en contra "de l'interès públic"


Temes relacionats

ADENC, disposada a obrir la via judicial per aturar la construcció de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres ( 5/feb/21)

La Generalitat dona el vistiplau definitiu per a la construcció de l'escola La Mirada ( 3/feb/21)


  • Comparteix:

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegura que malgrat els canvis del projecte de l'escola La Mirada pel que fa a la ubicació, aquest 'continua estant damunt de la taula i continua mantenint el pressupost'. En una visita aquest divendres al centre (actualment en mòduls), ha subratllat que el departament 'mai intervé en la decisió' d'un municipi respecte a la ubicació 'dels seus equipaments'. Quant a la possibilitat que ADENC acudeixi a la via judicial per evitar que l'edifici s'ubiqui al parc del Bosc de Volpelleres, Bargalló ha advertit que qualsevol judicialització 'no sol ser en favor de l'interès públic'.

Durant la visita, el conseller s'ha reunit amb la direcció i l'AFA del centre i, després, ha conegut el projecte de construcció del nou edifici de la mà del tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, i tècnics de l'Ajuntament. L'alcaldessa, Mireia Ingla; la tinenta d'alcaldia d'Educació, Esther Madrona; i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, també han assistit a la cita.

La directora de La Mirada, Clara Caso, ha assegurat estar "força tranquil·la", sobretot, després de l'aprovació definitiva del planejament que ha estat la part "més complicada". A més, Caso sap que poden haver-hi recursos, però l'Ajuntament els ha dit que "els aniran aturant, revocant i contestant". Des de l'AFA, el secretari Carles Mercader, també ha fet referència a la controvèrsia per la ubicació de l'edifici al Bosc de Volpelleres: "som els primers que volem que sigui un projecte inclusiu".

Queixes d'ADENC i SOS Bosc de Volpelleres

Per la seva banda, les plataformes ecologistes locals, ADENC i Sos Bosc Volpelleres, a través d'un comunicat han anunciat que presentaran un recurs contra l'acte de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (CTUAMB), ja que consideren que és "una mala notícia pel medi ambient aprovar un projecte contrari als reiterats Informes Ambientals de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA)". Aquest gest és l'últim intent dels ecologistes per aconseguir que la Comissió de Territori de Catalunya desestimi el projecte abans de plantejar-se anar per la via judicial.




Josep Bargalló

És un projecte que s'ha anat modificant la seva ubicació, però continua damunt la taula i tenint el pressupost.

Clara Caso

Jo personalment estic força tranquil·la perquè, la primera part, que ha estat la més complicada, l'aprovació definitiva del planejament ens deixa molt tranquils. Poden haver recursos però ens han dit que aniran revocant i contestant els recursos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.