L'independentisme guanya la partida del 14-F


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 15/feb/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir vàrem anar a dormir tard i avui, amb els resultats finals, ens toca fer unes primeres reflexions sobre els resultats de la jornada electoral d'ahir. Ahir el poble de Catalunya va tornar a votar de forma molt clara i diàfana les forces independentistes. Mai havíem assolit tanta representació al Parlament, i mai abans el 50% dels vots havien estat independentistes.

Per tant, el primer que ens ha dit la gent de Catalunya és que no només segueix determinada a decidir el seu futur, sinó que ho fa amb més força que mai, tindrem 74 diputats i diputades independentistes al Parlament. Això ha de ser un toc d'alerta per aquells que creien que el procés estava acabat i ha de ser també un clam en l'àmbit internacional.

El segon missatge és que tenim l'obligació de formar un govern independentista, que sigui capaç de fer front a la crisi derivada de la Covid-19 i alhora avanci en l'eix nacional. Cal treballar en l'entesa i la unitat i cal governar bé.

Junts ha fet una gran campanya, hem recorregut tot el territori, hem parlat amb molta gent i els resultats ho avalen, hem guanyat a la majoria de municipis de Catalunya. Podem estar molt satisfets, i encara més si fem la lectura en clau local, a Sant Cugat som la primera força!

El PSC ha fet una revifada gràcies a la caiguda de Cs, però en escons ha empatat amb ERC i només n'obté un més que Junts, cal llegir també aquest missatge amb rigor, la ciutadania no ha demanat passar pàgina al procés, sinó tot el contrari.

Per últim, Vox, l'extrema dreta ha entrat amb força al Parlament, això no és cap bona notícia. Aquí també caldrà unitat, en aquest cas, per barrar el pas al feixisme.

No vull acabar sense agrair a tothom, la confiança, el suport, l'esforç i el civisme.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.