Resultats electorals del 14-F


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 17/feb/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara que ja ha acabat la jornada electoral del 14-F, val la pena extraure algunes conclusions. En primer lloc, l'abstenció obtinguda, similar a les eleccions d'Euskadi i Galícia de l'estiu passat i les més recents de Portugal, ens demostra que aquestes eleccions no s'haguessin hagut de celebrar mai en aquesta data. Només l'interès del PSOE amb una nova aliança amb la justícia, que van preferir el suposat benefici electoral per davant del risc per la vida, van forçar celebrar-les el 14F.

Un altre element transcendental: malgrat les extraordinàries dificultats, l'independentisme ha tornat a guanyar a Catalunya, superant per primera vegada el 50% dels vots i frenant, de nou, als del 155 i l'operació d'estat que havien organitzat per intentar fer fora els independentistes de les institucions del nostre país.

Aquest país a les urnes mai falla. Si volien derrotar l'independentisme a les urnes, l'independentisme ha guanyat més que mai.

És evident que s'ha assolit una fita històrica. S'ha enviat un missatge claríssim per a tota la societat catalana, espanyola i també per a la comunitat internacional: Catalunya vol ser un estat independent i ja ho reclama més de la meitat dels catalans i catalanes.

Una altra constatació que sembla que no s'hagi vist encara: l'independentisme d'esquerres ha quedat per davant, i és majoritari i conseqüentment, la nova etapa ha de ser liderada des de l'esquerra.

També es pot comprovar que actualment hi ha 82 diputats i diputades a favor de l'amnistia i el dret a l'autodeterminació. Això és un missatge clar per a l'Estat espanyol: la resolució del conflicte ha de passar per aquests dos grans consensos del nostre país. No es pot seguir obviant el que defensa la immensa majoria de la ciutadania del nostre país.

Entenem per tant, que Catalunya ha d'iniciar una nova etapa amb el lideratge d'Esquerra Republicana per fer possible els grans consensos i les majories àmplies, per fer possible l'amnistia i l'autodeterminació i per reconstruir el país des de l'esquerra.

Ens hem de posar a treballar sense perdre el temps, iniciar les negociacions de manera imminent i sense vetos. Catalunya necessita un Govern el més aviat possible. Esquerra està preparada per liderar aquest esforç, i estar, com hem promès durant tota la campanya, al costat de la gent.

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.