Cicle enraonar, drets humans


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 23/feb/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 10 de desembre de 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides, reunida al Palau de Chaillot de París, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans. En el seu article primer diu, que 'tots els éssers humans naixem lliures, amb els mateixos drets i amb la mateixa dignitat'.

Avui, 73 anys després, estem igual, millor o pitjor? Podríem segurament aventurar que molt no hem avançat, ans al contrari. Estem assistint una onada mundial de clara involució en relació a l'aplicació i a la salvaguarda dels drets humans. Actualment, fenòmens com Trump, Bolsonaro, Orban, Duda, Bannon, crisi dels refugiats, i a casa nostra, Vox, Hasél o presos i exiliats polítics independentistes, ho evidencien.

Per acabar-ho d'adobar hem pogut veure com la pandèmia ha posat sobre la taula la possible prelació de drets. Dret a la vida o drets democràtics? Seguretat per sobre de drets essencials? On comença un i on acaba l'altre?

En aquest sentit, era del tot imprescindible dedicar aquesta nova edició del cicle de conferències "Enraonar" a la temàtica dels Drets Humans, sota el suggerent títol "Ens els prenem seriosament?".

La temàtica d'aquest cicle és transversal i fa temps que en volíem parlar i reflexionar a partir de les aportacions de persones interessades, treballadores i sensibilitzades en la defensa dels drets humans.

La defensa dels Drets Humans i els valors que hi ha darrera és allò que ens enforteix com a societat. No podem llençar la tovallola i ens hem de comprometre amb la seva defensa militant.

Això és el que pretenem amb aquest cicle. Volem refrescar la memòria, parlar de les febleses i valorar tot allò que hem de tenir present per seguir millorant i aconseguir una societat sana i compromesa a nivell de drets.

El govern de Sant Cugat vol estar implicat en la defensa activa dels Drets Humans.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC de Via Pública, Paisatge Urbà, Ciutadania i Salut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.