Respectem la natura i l'educació a parts iguals


  • Comparteix:

elisabet.capdevila

Elisabet Capdevila


Publicat: el 25/feb/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat ja fa un temps que es debat el pla de construcció de l'escola La Mirada, un projecte que ha patit diversos entrebancs i que actualment es troba davant d'una gran polèmica a causa de seva localització, el bosc de Volpelleres. Tot i la seva presumpte aturada per part de la Generalitat, sembla que finalment s'ha donat llum verda al projecte, que suposadament començarà les obres aquest estiu de 2021. Això, però, quin impacte tindrà?

El bosc de Volpelleres compta amb una gran biodiversitat que dona vida a, ni més ni menys, un ecosistema situat a tocar de la ciutat. En tan sols uns minuts caminant des del centre, et pots endinsar en un bonic espai rodejat de grans pins, alzines i roures, habitat per diversos animals, com esquirols o conills, que amb una mica de sort pots arribar a veure. És una zona molt pacífica on pots gaudir de l'entorn, juntament amb altres persones que fan esport o fan una tranquil·la passejada. Així doncs, al ser un lloc tan conegut i agradable, era d'esperar que cada cop més i més gent protestés en contra la construcció de l'escola i els danys ecològics que aquestes obres arrossegarien.

Darrere de la iniciativa del projecte s'hi amaguen unes conseqüències alarmants. En el procés d'edificació es realitzarà una tala d'arbres que afectarà greument part del bosc, reduint-lo, i que desencadenarà en una desfiguració permanent d'una zona de gran valor, perjudicant també a la fauna de l'ecosistema. Arran d'aquest conflicte s'ha format la plataforma SOS Bosc de Volpelleres, que lluita en contra d'aquesta decisió recollint signatures amb el fi que l'Ajuntament rectifiqui i trobi una localització alternativa per a l'escola que no suposi tal perjudici.

Des de la PAS, la Plataforma Animalista de Sant Cugat, volem mostrar també el nostre rebuig davant d'aquesta imminent destrucció del bosc de Volpelleres per intentar evitar-ho fins al final. No es tracta d'un debat entre si preval l'educació o la naturalesa, ja que no hi ha una resposta a això. La solució que s'ha de trobar a tot aquest conflicte és, per tant, una que respecti totes dues bandes.

ELISABET CAPDEVILA és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.