A Valldoreix el be be va, s'en va


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 10/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara no fa tres anys, el 24 d'abril de 2018, vaig escriure un article amb el mateix títol amb la diferència que posava 'A la Floresta el be be va, s'en va', explicant que hi havia una acció ciutadana per demanar al BBVA que no deixés sense agència bancària una població de 6.000 persones, entre les Planes i la Floresta (ara ja més de 7.000), sense opcions per anar personalment a fer les seves operacions bancàries amb els seus propis diners. La cosa no va prosperar i, finalment, després d'un any a l'estació dels FGC es va instal·lar un caixer automàtic que encara funciona.

La solució donada per l'entitat bancària fou passar tots els comptes corrents a la seva sucursal de Valldoreix que és la que ara tanca i cal anar a la Rambla de Ribatallada al centre de la ciutat per fer qualsevol operació d'això que s'en diu presencial. Està clar, deia aleshores, que des d'un despatx de Bilbao on no tenen ni punyetera idea de que és la Floresta o Valldoreix, només saben quants quilòmetres hi ha d'un lloc a l'altre o, potser, ni això, han determinat que calia rebaixar despeses i, de pas, fotre fora alguns treballadors. Jo conec una senyora que fa més de 20 anys que tracto perquè ja treballava a l'antiga Caixa de Terrassa després Unnim abans de ser comprada pel BBVA.

Tot això respon a una lògica econòmica impecable, potser la mateixa que va impulsar a l'antic president del BBVA Francisco González a pagar 10 milions a l'empresa de l'excomissari Villarejo per investigar particulars pel bé de l'empresa i el sacrifici fet per l'actual president senyor Carlos Torres que l'any 2019 va guanyar per diferents conceptes 7,27 milions d'euros i, en canvi el passat 2020 va renunciar a la seva retribució variable i NOMÉS! ha cobrat 5,25 milions. I vostès creuen que el pobre senyor Torres s'ha queixat?. No senyor, i nosaltres aquí des d'aquest racó posant el crit al cel pel tancament de dos agències en el termini de 3 anys... Home, és que no hi ha dret!.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.