Bar Stop, una joia seixantina


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre


Publicat: el 26/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com si fos fruit de la llei de la compensació, després de la tristíssima notícia del tancament del Bar Catalunya, de la plaça de Lluís Millet, aquests dies hem rebut la notícia que el desaparegut Bar Stop, de l'avinguda de Rius i Taulet, ha tornat a la vida i ha obert les portes de nou aquest mateix mes de març. Jo me n'he alegrat molt, perquè és un altre dels bars de Sant Cugat amb història.

La història del Bar Stop va començar fa més de mig segle, concretament el 1962, i el seu interior conserva aquell regust antic que avui dia ja gairebé només podem trobar en burdes imitacions. Les coses poden perdurar, però les persones ens fem grans i els antics propietaris, en jubilar-se i concloure que els fills no volien continuar el negoci, van tancar l'establiment a final del 2019. D'aleshores ençà, s'havia contemplat la possibilitat d'enderrocar l'edifici i aixecar-hi obra nova, però Adrià Ponsico, propietari del Bar Rusiñol, del carrer de Santiago Rusiñol, va decidir fer un cop de cap i salvar el Bar Stop, cosa que es va materialitzar el 18 de març passat.

La pandèmia que estem patint des de fa un any ha afectat milers de persones a Catalunya, portem més de vint mil morts, però també ha afectat moltíssims negocis familiars. I per la mateixa raó, davant la incertesa econòmica, també han estat molts els petits empresaris que han hagut de frenar projectes d'emprenedoria, com és el cas del senyor Ponsico, que d'ençà del tancament del Bar Stop feia temps que li tenia la banya posada però no s'hi veia amb cor. Massa risc en època de restriccions. I, per si fos poc, Ponsico no ha rebut res més que indiferència per part de l'administració. "Aguantem", declarava a Cugat Mèdia, "gràcies a l'ajuda dels qui ens estimen". Si la seva por inicial hagués triomfat, Sant Cugat hauria perdut un bar seixantí, gairebé tan històric com el Caballu Petit, de la mateixa avinguda de Rius i Taulet, que data del 1954.

Finalment, però, Adrià Ponsico s'hi ha llançat i la reobertura del Bar Stop ja és un fet. I el millor de tot és que el bar manté l'esperit que li van donar els antics propietaris, Magda Julià i Denis Petit, que volien que fos una mica més que un bar i que per això l'any 2009 van dur a terme la iniciativa de recollir totes les frases i reflexions pròpies o alienes, sempre referenciades, que els clients volguessin aportar per mitjà d'una bústia literària que després s'editaria en forma de llibre. Una de les frases d'aquell moment deia això: "Sentir-se feliç no és un passatemps, sinó una feina que requereix dedicació completa".

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.