Sant Cugat, ciutat més segura


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol


Publicat: el 30/mar/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest mes de març hem presentat l'informe dels fets delictius del 2020 a la nostra ciutat. En aquest darrer any, hem tingut una baixada, en total dels delictes, del 23,36% respecte al 2019. Un 2019 que ja venia d'una baixada important dels delictes respecte al 2018. Per tant, encadenem dos anys d'una baixada consecutiva que certifica que Sant Cugat és, cada vegada, una ciutat més segura.

Si ens centrem en el cas del delicte d'entrada a domicilis, el gran problema de seguretat de Sant Cugat durant el 2017 i 2018, hem tingut una altra baixada encara més important, arribant a un 41% de caiguda respecte al 2019. Reduint, d'aquesta manera, un dels fets delictius, el de l'entrada a domicili, que més preocupa als santcugatencs.

En definitiva, els delictes continuen reduint-se a Sant Cugat. Fruit, això, de l'excel·lent col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. També és cert que en la reducció d'alguns d'aquests delictes hi ha contribuït la pandèmia i el confinament, però també és cert que aquest és un fet, el confinament, que ha afectat tota Catalunya, i així i tot, Sant Cugat ha tingut una baixada del nombre de delictes molt més gran que a la resta de l'àrea metropolitana o que la mitjana catalana. Demostrem, així, que Sant Cugat ha tingut una reducció de delictes més gran, tot i la pandèmia.

Per part de la regidoria de Seguretat, seguirem treballant per mantenir baix aquest índex de delictes i continuar reduint-lo. I per això posarem tots els mitjans al nostre abast com és l'ampliació de la plantilla durant aquest any, que passarà dels 85 agents del juny del 2019 als 100, continuarem amb la instal·lació de càmeres de videovigilància en punts claus, millorarem tecnològicament la policia, dotant-la de més recursos i creant noves unitats especialitzades, i farem reunions periòdiques amb els veïns per mantenir-los informats i evitar la falsa sensació d'inseguretat que a vegades generen les xarxes socials.

Tot un treball encaminat a continuar millorant la seguretat dels i de les santcugatenques. Una clara prioritat d'aquest equip de govern.

FRANCESC CAROL (ERC-MES) és regidor de Seguretat Ciutadana



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.