Junts farà 'tot el que calgui' per aturar el projecte Ragull Centre

El grup municipal ho considera un "nyap" que trenca amb el model urbanístic de Sant Cugat


Temes relacionats

Una nova centralitat a Sant Francesc-Monestir dotarà la ciutat de 72 nous habitatges protegits ( 9/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Imatge dels terrenys / Foto: Lali Puig - Ajuntament de Sant Cugat

Junts per Sant Cugat considera un 'nyap' i un 'despropòsit' el projecte Ragull Centre, que, segons explica el grup municipal, preveu construir dues torres d'11 plantes després de requalificar sòl industrial d'un solar del barri de Sant Francesc propietat de la farmacèutica Ferrer. El grup municipal assegura que farà 'tot el que calgui' per aturar un projecte que afectarà negativament, diu, el teixit productiu i econòmic de la zona i que trenca amb el model urbanístic de Sant Cugat, tornant '40 anys enrere'. A més, critiquen la 'improvisació' del govern i alerten que aquest model es pugui estendre a altres punts del municipi.

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, ha assegurat que faran una oposició "frontal" al projecte per defensar i protegir el model urbanístic de Sant Cugat. Fortuny explica que edificis com els que es projecten provocaran un augment de la densitat a la ciutat que la faran "recular en qualitat urbana i humana, en sostenibilitat, en mobilitat eficient i en verd urbà". Un projecte que pot tenir "conseqüències nefastes" per a la ciutat. Des del grup municipal asseguren que no hi ha "planificació" ni "plantejament global" i que l'anunci del govern respon a la "improvisació", a la "pressa per comunicar alguna cosa en relació a l'habitatge" i "demonitzar tot el que s'havia fet fins ara".

Perjudici al teixit industrial i comercial de la zona
Junts explica que el projecte provocarà l'expulsió de la zona de l'activitat industrial i, a més, és una crida a d'altres propietaris de sòls industrials per requalificar-los per a un ús residencial i aconseguir plusvàlues. El projecte "desequilibra", segons el grup, els usos residencials, comercials i industrials. A més, hi pot haver un "conflicte d'usos" en la convivència entre indústries i residents i afectarà negativament, també, el petit comerç en trama urbana com a element de dinamització.

Participació nul·la
També critiquen el poc consens, no només amb l'oposició sinó també amb la ciutadania, que "només podrà decidir el nom de la plaça" i no es podrà involucrar en el desenvolupament del projecte. Expliquen que el planejament i el creixement de la ciutat i de la seva trama urbana "sempre havia comptat amb un ampli consens" que ara el govern "vol trencar". A més, exigeixen "que no s'enganyi a la ciutadania" amb qüestions que s'han explicat fent "trampa". La principal, en el percentatge d'habitatge protegit que inclou el projecte. El govern explica que el 61% dels habitatges (72 de 118) seran de propietat municipal i protegits, però des de Junts indiquen que també es requalificarà sòl per a equipaments i que, per tant, el percentatge destinat a l'habitatge protegit no arriba ni al 40%.

Alternatives
El creixement de la ciutat per tenir més habitatge protegit, segons, té alternatives ja previstes que passen, principalment, per la zona nord del municipi, a Can Mates i Can Fontanals, i no només amb habitatge: també amb equipaments i indústries. El model de l'anterior mandat passava, expliquen, per un creixement "sostingut" però de "baixa densitat". Un model "a escala humana", "planificat" per una ciutat "verda" i "amable".

Aquest dilluns al ple municipal es porta a aprovació el conveni amb Ferrer, propietària del terreny, a la qual Junts ja ha anunciat el seu vot contrari.


Carmela Fortuny

Farem tot el que estigui a les nostres mans per preservar el model urbanístic de la nostra ciutat. Perquè no hi hagi edificis d'11 plantes que la facin recular en qualitat rubana i humana, en sostenibilitat, en mobilitat eficient i en verd urbà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.