Escollim l'alternativa 'cruelty free'


  • Comparteix:

elisabet.capdevila

Elisabet Capdevila


Publicat: el 22/abr/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat 8 d'abril, l'ONG Cruelty Free International (CFI) va fer públiques unes dures imatges d'un laboratori de Madrid, Vivotecnia, en les que es mostren actes d'extrema crueltat animal. El que s'exposa al vídeo és molt impactant, resultant gairebé insuportable de veure: gossos, ratolins, conills, micos i porcs patint i cridant al ser tractats amb molta violència, amb bromes de menyspreu del personal de fons. El que s'ha destapat ha tingut una gran repercussió, i ha despertat les protestes d'activistes, organitzacions i santuaris d'animals, amb un objectiu comú: rescatar els més de 800 animals que, tot i la suspensió temporal del laboratori, encara es troben dins d’aquest.

Per desgràcia, aquest no és un cas aïllat, sinó un exemple del que implica l'experimentació amb animals, un patiment present a diari a tot el món. Aquests laboratoris existeixen per fabricar productes que els humans utilitzem amb freqüència, ja siguin medicaments, cosmètica, gels de bany... És per això que si minvem la demanda de productes que testegen en animals, també decaurà la seva producció i, per tant, la necessitat d'aquesta cruel experimentació. Així doncs, és important que revisem quines marques especifiquen clarament que són 'cruelty free', per poder escollir allò en què no volem contribuir.

Per què acceptem que els hi facin coses a gossos, micos, o ratolins que mai no permetríem que es fessin a persones? La gent és conscient del que passa, però no ho vol veure. En aquest cas, és molt diferent que t'expliquin les atrocitats que es realitzen a que ho vegis amb els teus propis ulls. El vídeo es pot veure a YouTube, Toxicity testing on animals at Vivotecnia, Spain, i es pot contribuir firmant la petició. Si tothom posa el seu granet de sorra, serem més a prop de posar fi a l'abús contra els animals, i d'aconseguir el respecte que es mereixen.

ELISABET CAPDEVILA és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.