Sant Cugat se suma al front comú del món local per defensar la gestió pública de l'aigua

Una quarantena de municipis critiquen la judicialització per part de les companyies dels processos de municipalització


Temes relacionats

Nova pròrroga perquè Sorea segueixi gestionant l'abastament d'aigua a Sant Cugat (19/abr/21)

Sorea: 'L'AMB ha de decidir com ha de gestionar el servei de subministrament d'aigua a Sant Cugat' (11/nov/20)

El govern de Sant Cugat reconeix que la sentència del TSJC obliga a 'redirigir' el procés per municipalitzar l'aigua (10/nov/20)

Sant Cugat iniciarà els tràmits per municipalitzar la gestió del servei de l'aigua (19/set/20)


  • Comparteix:

Front comú del món local per defensar la gestió pública de l'aigua i criticar l'embat judicial que les empreses privades duen a terme arreu de Catalunya per mantenir el servei en les seves mans. Una quarantena de representants de les administracions locals, entre els quals l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente, s'han reunit aquest dilluns a Terrassa per escenificar l'aliança contra la judicialització dels processos de municipalització. A Sant Cugat, el govern local treballa conjuntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que té la competència del servei, en la creació d'una empresa pública que gestioni aquest servei.

Ho ha anunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla, que també ha explicat que un dels objectius del govern era "assumir el repte d'internalitzar el servei de l'aigua". Després de la sentència del TSJC que li va donar la competència de la gestió a l'AMB, el govern de Sant Cugat reconeix el canvi d'estratègia, però decideix "no només no fer un pas enrere, sinó també treballar de la mà" de l'ens supramunicipal "per garantir la gestió pública del servei".

Segons Ingla, tots els estudis fets fins ara, que traslladaran a l'AMB, demostren que la municipalització del servei de l'aigua, més enllà de la qüestió política, és "més racional i més eficient".

En aquest sentit, els prop de 40 municipis catalans que han participat de la trobada, treballaran de manera col·lectiva "per posar els interessos col·lectius de les localitats i els seus veïns per davant dels beneficis econòmics de les grans companyies". Els alcaldes i alcaldesses que hi han assistit s'han sumat a un manifest per criticar l'estratègia de les empreses privades per entorpir les decisions de canvi de model, ja que tots els municipis que han volgut fer el pas s'han trobat amb contenciosos administratius de les concessionàries.


Mireia Ingla

Estem convençudes que ens posarem d'acord amb l'AMB per crear aquesta empresa pública, però mentrestant continuem treballant amb per traslladar tota aquesta feina prèvia per part de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.