Sant Cugat, una ciutat de desequilibris que cal corregir


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy


Publicat: el 7/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Recentment sortia als mitjans de comunicació que segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, Sant Cugat era la ciutat més rica de Catalunya i la tercera de l'Estat Espanyol en renda per càpita amb 20.582 euros anuals. També és la ciutat catalana amb major esperança de vida: 84,4 anys i de les menors taxes d'atur del 2020 de l'Estat amb un 7,4%.

Molts podrien pensar que Sant Cugat és una ciutat rica, benestant, on no hi ha problemes socials. I certament ho és. Però aquesta realitat evident no pot amagar que és una ciutat amb grans desequilibris. No oblidem que les estadístiques són precisament això: estadístiques, números, mitges aritmètiques. I si afirmem, com ho fem, que hi ha desequilibris, vol dir que perquè surtin aquestes dades mitjanes, hi ha gent que viu bé al costat de gent que viu malament.

Per exemple:

Sabíem que a Sant Cugat 14,3% dels ciutadans afirmen trobar-se en una situació de forta necessitat econòmica i tenir problemes per fer font a les despeses bàsiques?

O sabíem que la principal problemàtica de la pobresa a Sant Cugat és l'habitatge; que afecta el 10% de la població i que la segona gran causa de pobresa té a veure amb la incapacitat perfer front a les despeses derivades dels subministraments bàsics, la qual afecta un 8,4% dels nostres conciutadans?

O que s'observa una clara degradació de la situació de les persones en risc d'exclusió social de la ciutat. Que el 56,3% pateixen més d'un problema relacionat amb les despeses bàsiques lligades a l'habitatge i l'alimentació, una dada de 28 punts percentuals superior a la registrada l'any 2017?

Aquests són alguns exemples, n'hi ha molts més. És per això que el govern republicà de Sant Cugat no volem abaixar la guàrdia. És una de les nostres grans prioritats.

Per això una de les emergències al voltant de les quals es va gestar el pacte de govern era "l'emergència social". Perquè si volem que Sant Cugat avanci, ningú no s'ha de quedar enrere.

Seguim!

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora de Ciutadania, Salut, Via Pública i Paisatge Urbà



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.