Prou!


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 14/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Patriarcat, violència i mort, conceptes que sovint van de la mà, i d'aquí la urgent necessitat de transformació i canvi social. Aquesta setmana hem llegit moltes notícies, i segurament cadascú les ha viscut d'una manera diferent, però n'hi ha una en la que la majoria de persones estem d'acord, i és que la violència masclista està molt present. El darrer mes, ha estat assassinada una dona cada tres dies. L'última, una noia de 17 anys, mare d'un nadó de mesos que va ser assassinada per la seva exparella. Tota aquesta violència també fa que molts infants quedin orfes després d'haver viscut la violència en primera persona.

Aquests fets provoquen reaccions per part dels col·lectius feministes, però no n’hi ha prou; trobo a faltar col·lectius d’homes preocupats per tot el que passa, i és que els homes, (sí, sí els homes), teniu un problema preocupant i heu de ser-ne conscients.

El món en el qual vivim us posa en una situació de poder pel sol fet de ser homes i això fa que hagueu de posar consciència per treure-us aquest poder de sobre (si voleu, és clar).

I us cal acció i activisme, però des de la base i no des del faristol, sense victimisme ni necessitat de protagonisme; si no ho feu, formeu part de la violència de la indiferència, i això esdevé preocupant.

Les dones ja fa temps que ens hem posat a reclamar la nostra presència als espais que sempre havíeu ocupat vosaltres, aquests espais on hi ha lluites de poder i en aquests espais hem d’aportar-hi la cura, el dret a equivocar-se, la interdependència i la inclusió social de totes les persones per a que, com ens diu la Yayo Herrero: "totes siguin vides que valgui la pena viure".

Deixem enrere aquest patriarcat que, en paraules de Federicci, provoca la mort permanent i va en contra de la reproducció positiva, perquè ningú ha de tenir dret a creure’s que pot decidir la vida d’un altre, i menys la mort, i aquest ha estat i és el problema del patriarcat, apropiar-se del dret a la vida.

No és normal això, què no ho veieu? Per això diem prou, nosaltres no volem ser d’eixe món... prou al patriarcat.

SANDRA CASAT és regidora de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.