Els nostres propis actes


  • Comparteix:

eloi.garcia

Eloi Garcia

membre de la PAS


Publicat: el 17/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'altre dia pensava en les conseqüències de cada acció, com en decidir-me per A o B, en el cas que triés A, també estaria dient que B no m'ha sigut tant convincent; a vegades em concentro massa en alguna qüestió i n'oblido d'altres, agreujades per la desentesa que n'he tingut, conseqüència de perdre massa el cap en la primera.

No obstant això, a vegades m'està bé perdre-m'hi, per recordar-me quin és l'objectiu, el punt de fuga que em permet unir les diferents línies del dibuix de la meva vida, poder veure on convergeix el que he fet i buscar en això el reflex del que no he fet.

On convergeixen aquests dos paràgrafs anteriors? A vegades trobo que som massa descuidades; ja m'està bé que hi hagi gent amb la tasca concreta de cuidar els parcs i jardins o els carrers, però quan trobo rastres de brossa, seguits pel cadàver d'algun animal, no puc evitar pensar (i ja tinc en compte que puc estar ben equivocat) que qui va tirar aquella brossa mai no va pensar que mataria un animal (és el mateix cas que el fet de consumir productes d'origen animal, però més acotat i sense voler entrar en un feixuc debat). Fins i tot la persona amb menys maldat del món, amb inconsciència i desconeixement podria fer quelcom amb unes conseqüències fatals per algun ésser viu ja que com potser haureu sentit alguna vegada: no atribuim a la maldat allò que es podria haver fet per estupidesa.

Dit això, dubto sobre quina confiança puc dipositar jo en aquesta societat, potser és cert que ens hem anat atontant. Cada dia tinc la sensació que abans que maldat, a la societat en que visc trobaré ignorància, desconeixement o estupidesa. És per aquest moriu que dono forma a aquest article, per demanar a qui vulgui ser-ne partícep, que no es deixi portar per l'inconsciència, i que intentem entre totes prevenir conseqüències dels nostres propis actes que afecten més fora de nosaltres que no pas a nosaltres mateixes. En cap cas cal un canvi ni immediat ni radical, però trobo que a la societat en que visc, sobretot, li falta consciència.

ELOI GARCIA FARRÉS és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.