L'esport a Sant Cugat: Quo Vadis?


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol

regidor d'ERC de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal


Publicat: el 22/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa un temps vam publicar el resultat de l'enquesta d'hàbits esportius encarregada per l'Ajuntament de Sant Cugat. Un dels resultats que més es destaquen és que gairebé un 80% de la població de la nostra ciutat manifesta fer esport. Entenem com a esport tant l'esport de competició i reglat com qualsevol altra activitat física. Aquesta excel·lent dada es converteix també en un repte per aquest govern i la seva regidoria d'esports. Un repte que implica, no només satisfer les necessitats en instal·lacions per a la pràctica esportiva, sinó també definir quin model d'esport volem per a Sant Cugat.

Aquí les nostres línies d'actuació, en consonància amb els resultats de l'enquesta i les opinions copsades amb les diverses entitats, són clares. Apostem per continuar amb el multiesport a Sant Cugat, potenciant els esports més minoritaris per donar-los a conèixer, sense descuidar les necessitats dels esports més coneguts. Busquem implantar noves pràctiques esportives, seguint el principi de què contra més varietat tinguem d'esports més gent acabarà trobant el seu. Varietat que també volem fer arribar a les escoles per augmentar la diversitat en l'educació esportiva.

També apostem per posar èmfasi en la pràctica esportiva veterana, ja que tenim un alt índex de gent de més de 45 anys que continua, o fins i tot s'inicia, en la pràctica. Una pràctica esportiva veterana que no es limita a l'activitat física que abans es catalogava per aquestes edats, sinó que vol mantenir un alt índex d'activitat física i, fins i tot, de competitivitat; exemples com els veterans de Rugby, Hoquei o Futbol Sala dels diversos clubs de Sant Cugat són un exemple.

Aquestes línies de treball han d'anar acompanyades, per descomptat, per una sèrie de valors com són la integració i la no discriminació, tant per raó de gènere com per qualsevol altre. En definitiva, una aposta per l'esport com a eina de reforçament de la virtut cívica. Una feina en la qual ens cal l'ajut i la complicitat de tothom.

Seguim...

FRANCESC CAROL és regidor d'ERC de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.