Estimar sense més


  • Comparteix:

sandra.casat

Sandra Casat


Publicat: el 28/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Massa sovint se'ns condiciona a actuar de determinada manera d'acord amb allò que és socialment correcte, acceptat, o ben vist. Però si amb alguna cosa no hi ha límits, normes ni regles escrites és amb estimar.

Ni el gènere, ni l'origen geogràfic, ni les nostres capacitats podran definir mai la forma en com estimem, la manera en què expressem o sentim. Estimar va molt més enllà d'estereotips, d'etiquetes o de simples classificacions. Siguem lliures d'estimar amb orgull, com vulguem.

Sembla que els infants cada cop ho tenen més clar, i generació rere generació és més fàcil estimar en llibertat sense els prejudicis dels qui ens envolten, sense ser jutjats. Tot i això, encara queda molta feina per fer, per acabar amb tot tipus de discriminacions i manques de respecte. No ens podem permetre anar cap enrere, i cal deixar d'amagar la realitat social, i és que les parelles homosexuals existeixen i la bisexualitat i la transsexualitat també entre moltes d'altres.

L'educació ha de ser pal de paller en la normalització d'estimar en llibertat. Les persones petites necessiten referents diversos. I és que els llibres que llegeixen, els materials educatius de què disposen, les cançons que escolten i canten, les obres de teatre que veuen al centre educatiu han d'incloure històries diverses escrites i cantades per persones de tot tipus.

Hem d'incorporar l'educació afectivosexual a les aules, i no pas amagar-la com hem pogut veure al Parlament hongarès. És imprescindible que tant des de la societat civil com de totes les institucions hi hagi tolerància zero envers la discriminació sexual i es remi en la mateixa direcció.

És per això que dies com el 28 de juny són encara de vital importància, cal celebrar-los i reivindicar-los, és necessari visibilitzar la diversitat i fer activisme al respecte. Estimem amb orgull, siguem lliures de fer-ho.

Sandra Casat és regidora i coordinadora de la sectorial de Drets, Llibertats i Igualtat de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.