Tornen a instal·lar el mural #NoVullMarxar

Es tracta d'una obra de l'artista Ramon Ferreira que posa de manifest les dificultats per accedir a l'habitatge a Sant Cugat


  • Comparteix:

El mural s'ha instal·lat de nou al pont dels FGC al carrer de Manel Farrés / Foto: Cugat Mèdia

El mural s'ha instal·lat de nou al pont dels FGC al carrer de Manel Farrés / Foto: Cugat Mèdia

El mural #NoVullMarxar ja es pot veure al carrer de Manel Farrés, al pont dels FGC. Es tracta d'una obra de l'artista Ramon Ferreira que mostra persones de Sant Cugat amb un cartell amb el lema 'No vull marxar'. Tot plegat és una obra que critica les dificultats per accedir a l'habitatge a Sant Cugat.

El projecte va ser una de les idees guanyadores de la convocatòria Projectes en Obert 2020, de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents de l'Ajuntament de Sant Cugat (XCCP). Originalment es va instal·lar fa dues setmanes, però per un error de coordinació a l'Ajuntament es va retirar. El responsable d'aquesta peça, Ramon Ferreira, ha admès que va ser "una sorpresa bastant desagradable", però també ha agraït l'empenta del consistori per esmenar l'error. De fet, la implicació del govern s'ha posat de manifest amb la col·laboració, per part de les regidores Esther Madrona, Gemma Aristoy i Marco Simarro, per instal·lar el mural.

"La proposta vol visibilitzar la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat", ha explicat Ferreira, que ha fet fotos d'una cinquantena de veïns de la ciutat "que d'una manera o altra estan afectats".

Per a la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, aquesta obra "encaixa a la perfecció amb un dels principals reptes d'aquest govern", en referència a l'habitatge. "No parem de dir que aquesta ciutat no para d'expulsar gent", ha subratllat.




Ramon Ferreira

La proposta vol visibilitzar la problemàtica de l'habitatge a Sant Cugat. He fet fotos de 50 veïns de la ciutat que, d'una manera o altra, estan afectats per aquesta problemàtica, que és greu.

Esther Madrona

A vegades passen aquestes coses, que sembla que els astres s'alineïn: que una proposta artística acaba encaixant amb un dels principals reptes del govern. No parem de dir que aquesta ciutat no para d'expulsar gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.