Festa Major, passi-ho bé i fins a l'any que ve


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 5/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 25 de juny començava la Festa Major, cinc dies en què els carrers i les places de Sant Cugat s'han omplert de música, dansa, tradició i esport. Iniciàvem la festa celebrant el retorn d'en Raül Romeva, immensa alegria! Per ell i la seva família així com per totes les persones injustament empresonades.

Necessitàvem tornar a una certa normalitat i celebrar la festa grossa de forma presencial, trepitjar els carrers, trobar-nos amb els amics i caminar els escenaris.

Una festa darrera de la qual hi ha molta feina i esforç, per tant el primer és agrair a totes les persones que ho heu fet possible, a totes i cada una de vosaltres: moltes gràcies!

La nostra Festa Major convida a passejar, a fer-se un circuit a mida d'interessos i gustos, és una de les coses més boniques del format i és clar, ja se sap, uns són més de missa i altres són més de sardanes, ningú està obligat a res, ara bé, per això em sembla un error treure la Missa de Festa Major del programa, forma part de la celebració i de la Festa, com també ho són el Paga-li Joan o el Castell de Focs.

La festa també ha permès "estrenar" nous espais com els Jardins del Vallès o la Sala Clavé de la Unió, espais que feia dos anys que demanaven a crits una mica de gresca.

Em sap greu que no es programés res a la plaça d'en Coll ni a la Plaça Barcelona o a la plaça de Can Quitèria, i tinc dubtes que sigui bona idea, en un context de pandèmia, programar, cada nit, un concert a l'Arborètum.

Un espai magnífic i ampli, certament, però que convida a l'aglomeració.

El parc de Can Vernet canviava l'esport per la gresca i el parc Central es vestia d'esport.

La pista de l'Escola Maragall acollia la FM Alternativa que abandonava, per primera vegada en anys, la Rambla del Celler i la Plaça 1 d'octubre va ser un magnífic escenari per les havaneres i la cultura tradicional tot i la calor.

El punt final van ser els dos castells de focs que de forma simultània van il·luminar el cel de Sant Cugat durant força estona. Deixarem el vano i el ram a l'armari, passi-ho bé i fins a l'any que ve.

CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.