Qui és que ens vol fora?


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro


Publicat: el 9/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Viure a Sant Cugat s'ha convertit en tota una quimera per a molts dels seus veïns i veïnes. Darrerament, són moltes les notícies de mitjans d'arreu del territori que parlen d'aquesta ciutat i de com el seu model ha comportat una elitització que centrifuga les persones per manca de capacitat econòmica.

Som molts els santcugatencs que destinem un percentatge molt elevat dels nostres ingressos a fer front a l'habitatge i les despeses derivades del dia a dia. Sant Cugat és una ciutat que té ànima de poble, però que s’ha fet gran a costa de barris residencials i habitatges d'alt standing. Fruit d'aquesta mateixa ànima, Sant Cugat genera un sentiment de pertinença important. Som milers els veïns de la ciutat que ens neguem a haver de marxar del poble on hem crescut o del lloc on ens hem arrelat.

#NoVullMarxar s'ha convertit en un clam de tots aquells santcugatencs que rebutgem la ciutat elitista que sembla ens vulgui fer fora, que volem una vida associativa i comunitària actives i que lluitem per un cost de la vida assequible. Estimem aquesta ciutat, estimem les nostres amistats, estimem l'entorn que ens envolta i no volem resignar-nos a haver de ser expulsats.

No sembla, però, que sigui un clam compartit per tothom. Recentment, hem vist com l’obra de l'artista local Ramon Ferreira situada sota el pont dels ferrocarrils del parc central ha patit un atac dels qui defensen el model elitista. Aquesta obra, sota el propi clam #NoVullMarxar, denuncia amb imatges de diferents veïns de la ciutat la pressió econòmica que suposa per tanta gent viure aquí. Una obra de denúncia i de sensibilització que ha estat vandalitzada als pocs dies de néixer.

Honestament, em dol veure com hi ha persones que ostentin un classisme tal que els porti a rebentar una obra de denúncia que hauria de teixir llaços de solidaritat. Però imagino que el propi model de ciutat i les conseqüències del mateix tenen a veure amb tot plegat. Aquest model de creixement (caduc i obsolet) i els seus defensors sembla que ens volen fora. Com és lògic, però, no renunciarem a seguir sent veïns de Sant Cugat i seguirem lluitant per fer d'aquesta una ciutat més justa i per a tothom.

MARCO SIMARRO és regidor de la CUP de Participació, Joventut i Barris



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.