La Poltrona


  • Comparteix:

ferran.margineda

Ferran Margineda


Publicat: el 16/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Valldoreix hi ha una sala de plens on es reuneix la junta de Veïnes i Veïns. A aquesta sala hi ha una cadira al mig d'una taula central i amb l'escut d'arnes de la Vila darrera.

Aquesta cadira té un nom que du associada una antiga maledicció, és la vella Poltrona que, com l'anell de poder, atrapa i consumeix a tothom qui hi està assegut més del compte.

La Poltrona o la gandula com també l'han anomenat, és la causant de què el que ara mateix fa 10 anys que està assegut, s'hi trobi tan a gust i relaxat que no tingui esma d'entomar les decisions importants que des d'aquell punt de la sala de plens s'han de prendre.

La Poltrona o també dita la desidiosa dona la sensació a qui hi seu que el temps no passa i menysté a qui l'avisa que tot resta per fer encara.

La Poltrona, dita de vegades malaganosa, té un curiós efecte sobre les cadiretes del voltant i fa que les altres ocupants, veient l'estat continuat de torrapipes del qui està assegut a la pigra, hagin de fer la seva feina.

La Poltrona la van fer amb fusta de la malfeinera que dona aquest càustic efecte a l'hoste i no li permet centrar-se a acabar els temes que comença, en saber fer balanç de què realment ha dut a terme i sobretot de fer plans de futur.

La Poltrona o l'endillunsada està fent que moltes de les veïnes i veïns de Valldoreix es preguntin si no hauríem d'ajudar a en sortir-se d'aquesta addicció i lletania peresosa al cap i casal de la vila que ens està abocant a totes al pantà d'aigües estancades de l'immobilisme polític.

D'altres creuen que la Poltrona, que anomenen dròpola i les altres cadires de la sala de plens haurien d'anar a la foguera de Sant Joan i fer que el Poble sigui qui agafi les regnes participant, deliberant i decidint sobre el que la ciutadania vol.

Això fa por a la Poltrona i és llavors quan la gambaire estella la fusta i fa botar l'ocupant i el fa seure a la gatzoneta en un intent d'aparentar allò que va ser.

Però no ens enganyem, la Poltrona és accidiosa i només vol seguir exercint l'efecte parasitari en vers el nostre malaurat representant polític.

Per això quan demanem al President Puig que deixi d'una vegada el càrrec l'alliberem i alhora també lluitem contra la Poltrona, la matapà, l'esquenadreta que durant aquests darrers 10 anys ha fet que l'acció política a Valldoreix hagi estat un desert.

FERRAN MARGINEDA és vocal de la CUP a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.