Estiu 2021, siguem responsables!


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 19/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'estiu estacional fa unes setmanes que va començar, però l'estiu de les vacances tot just comença ara. I aquest estiu hem de ser més responsables que mai! Ens enfrontarem a una doble amenaça que, si no sabem gestionar globalment i essent corresponsables, ens pot deixa un estiu ben negre i trist.

D'una banda, la pandèmia, que tots i totes la voldríem oblidar, però contràriament estem en plena 5a onada i més restriccions, a les que hem de sumar la responsabilitat individual i col·lectiva, i potser anar més enllà d'aquestes mesures per evitar mals majors.

Tots i totes tenim ganes de recuperar les nostres sortides, activitats i trobades, però una vegada més, siguem responsables!

I el major acte de responsabilitat és protegir-nos, per protegir als altres.

I la vacunació és la nostra millor estratègia.

Siguem responsables i vacunem-nos, però vetllem perquè la gent que més estimem també es vacuni.

Només així, podrem tocar de mort aquesta pandèmia i començar a recuperar-nos, especialment en l?àmbit emocional.

D'altra banda, l'amenaça del foc, que malauradament ja s'ha fet present aquest any.

Els incendis amenacen cada estiu en cremar els boscos, el nostre patrimoni natural.

Però també cases, conreus, fauna i vides humanes.

Evitar-ne la seva aparició també està a les nostres mans, sense un comportament responsables totes les mesures de prevenció i control que fan les administracions, no serveixen de res.

Cal seguir les indicacions dels gestors forestals si anem a passar el dia a l'entorn natural, i sobretot, no fer fogueres o barbacoes.

Però el més preocupant és el que ha passat aquests dies enrere al nostre país, una cigarreta encesa sembla la causa més probable de la causa de l'incendi.

Si ja em sembla vergonyós veure com algunes, o moltíssimes, persones fumadores llencen la cigarreta encesa al carrer, encara més trist, preocupant, perillós i irresponsable, és fer-ho a prop d'un entorn natural.

Aixi doncs, per evitar lamentar els titulars que facin d'aquest estiu un de ben negre, siguem responsables, està a les nostres mans tornar al setembre i només parlar de les coses boniques haurem viscut i compartit.

Bon estiu!

ELOI ROVIRA és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.