El jovent som la solució i no el problema


  • Comparteix:

lara.carbonell

Lara Carbonell


Publicat: el 20/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La tardança en la vacunació del jovent ha accelerat aquesta cinquena onada que estem vivint els últims dies. Actualment les xifres són preocupants per a nosaltres, 1 de cada 50 joves s'ha contagiat en els darrers 15 dies a Catalunya i prop del 2% dels joves catalans han agafat el virus.

Durant tot el confinament no hem trepitjat les universitats i instituts, i hem estat privats de relacionar-nos amb les nostres amistats i ampliar la nostra xarxa social. A tot això, s'hi afegeix que som un col·lectiu precaritzat, i que si la nostra realitat laboral ja era complexa i accedir al mercat laboral era molt difícil, en aquesta situació de pandèmia, encara se'ns ha complicat més. No hem pogut abaixar mai la guàrdia, tot i que constantment se'ns ha assenyalat i culpabilitzat.

Hem estat i continuem sent els últims de la cua en tot i, alhora, els més assenyalats com a responsables d'escampar el virus, sense que s'hagi valorat prou tot allò que hem sacrificat, per responsabilitat col·lectiva i pensant en el bé comú. Malgrat tot, ho hem tornat a demostrar i és que quan s'ha obert la possibilitat de vacunar-nos o hem estat cridats per fer cribratges massius, ens hi hem abocat en massa, també per responsabilitat col·lectiva.

Tot i les circumstàncies negatives, nosaltres hem tornat a demostrar que sabem prendre decisions i ser responsables amb la realitat del país. La setmana passava ens va tocar prendre decisions molt complicades i doloroses. Després d'un any i mig de pandèmia, ens vam veure obligats a suspendre de nou una nova edició de l'Acampada Jove. Així mateix, també s'han suspès edicions d'altres festivals com el Bioritme, el Festiuet, viatges de final de curs, viatges amb amigues i amics, etc.

Cal que siguem conscients que això no ha acabat, encara ens queden moltes lluites contra la Covid-19 per superar. Nosaltres no defallirem i continuarem demostrant que tot i ser el col·lectiu més assenyalat, sabrem estar de nou a l'alçada de les circumstàncies.

Seguim...

Lara Carbonell és la portaveu del Jovent Republicà de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.