Fes-te teu el Monestir


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 27/jul/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Monestir i el seu entorn és, de ben segur, l'element patrimonial més conegut de la nostra ciutat. Amb més de 1000 anys d'història, aquest espai monumental ha passat a formar part del dia a dia de la ciutat i la convivència entre història i present ens identifica com a santcugatencs i santcugatenques.

Estic convençuda que, qui més qui menys, té alguna història personal ben vinculada al monestir: ballar el Paga-li, Joan, creuar-lo cada matí per anar a treballar, passejar tot buscant les ombres, veure'l als matins al pujar la persiana, guiar-se per les hores que marca el campanar...

L'administració pública té el deure d'assegurar-ne el manteniment, conservació, restauració i prevenció: no és només fer aquella reparació puntual, o aquella cerca arqueològica específica... sinó que el que cal fer és fer-hi una actuació global i planificada. Per això mateix, des de l'Ajuntament, amb l'ajuda de la Generalitat, impulsarem la redacció d'un pla director en matèria de restauració i conservació del Monestir. Aquest pla ens donarà les eines bàsiques per treballar en aquesta línia, i poder fer d'aquest monument un espai de convivència i interpretació històrica. Cuidar i conservar el nostre patrimoni ens ajuda a preservar la nostra història, d'on venim, com som i corregir els errors del passat.

Tot just aprofitant la Diada de Sant Cugat hem fet la presentació dels nous vitralls de la façana sud (la que dona als Jardins del Paga-li, Joan), una proposta artística de l'Anna Santolària que ens ajuda a seguir descobrint el monument, deixant així enllestida la restauració d'aquesta façana. Cal tenir present que feia més de cent anys que no teníem vitralls en aquesta façana.

Passat l'estiu començaran diverses intervencions en aquest mateix entorn que s'allargaran diversos mesos: restauració de les muralles de llevant, restauració de la coberta nord i del cimbori i restauració de les cobertes de llevant. Durant una temporada haurem de conviure amb obres, però el resultat serà genial!

Tenim un gran Monestir, tenim un gran entorn per gaudir!

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.