11-S per l'amnistia i l'autodeterminació i per la fi de la repressió


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 7/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Arriba una nova diada, un Onze de Setembre diferent d'altres anys. Per primer cop, en les eleccions del 14-F de 2021, l'independentisme en el seu conjunt va sobrepassar el 52% dels vots. Per primer cop després de 90 anys el 132è President de la Generalitat, Pere Aragonés, és un militant d'ERC, seguint l'estela de Francesc Macià, Lluís Companys i Josep Irla. Per primera vegada l'Estat Espanyol ens reconeix com a subjecte polític mitjançant la creació de la 'Taula de diàleg' entre ambdós governs.

Ens hi asseurem amb tota la força que ens dona la legitimitat d'haver obtingut el suport de la majoria de l'independentisme i amb tot un poble darrere. És trist i lamentable, però, que dins de l'independentisme, alguns, en comptes de reforçar aquesta victòria pressionant perquè se n'obtinguin resultats, es menystingui i es proposi abandonar-la com si no hi hagués res a dir ni a fer.

La repressió no s'atura, seguim tenint exiliats que no poden tornar, tenim la causa general contra l'independentisme amb més 3.500 processats, entre ells molts alcaldes que van col·laborar amb l'1-O. Tenim, també, uns indults parcials que mantenen la inhabilitació. I tenim un Tribunal de Cuentas com a element fonamental de la repressió econòmica.

Per aquest motiu el Govern de Catalunya impulsa l''Acord nacional per l'amnistia, l'autodeterminació i els drets civils i polítics', perquè la lluita per l'Amnistia i la fi de la repressió, així com la defensa del dret a l'Autodeterminació són objectius compartits per una immensa majoria de la societat catalana i és aquesta majoria indiscutible la que volem situar al nostre costat de la taula de negociació.

Aprofitem, doncs, l'oportunitat de la negociació com una de les millors vies per situar el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol sobre el taulell internacional i propiciar així l'embat definitiu cap a la independència. Perquè davant de la persecució, l'extorsió econòmica i la repressió, la República Catalana és, més que mai, un deure que tenim amb el conjunt de la societat per fer-la lliure, justa i perquè garanteixi la dignitat de les persones, de totes les persones.

Seguim...

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.