Joves, us demano que us vacuneu!


  • Comparteix:

pilar.gorina

Pilar Gorina


Publicat: el 8/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui vull parlar-vos als i les estudiants que esteu en instituts-escola, instituts de batxillerat i formació professional, PFI's, escoles d'art i música, universitats... Comenceu el nou curs. El darrer ha estat un curs acadèmic molt difícil per a tots.

Ho ha estat, per descomptat, per al professorat que ha hagut d'adaptar el seu treball docent i de recerca a les condicions imposades per la pandèmia. Ho ha estat per a les famílies, que han hagut de gestionar les seves dificultats de feina i les vostres complicacions d'accés a les aules. Però han estat uns mesos difícils especialment per a vosaltres, nois i noies, que heu vist com els vostres espais de relació s'han restringit. Estudiar amb un grup de companys i companyes, anar a fer unes birres, quedar per sortir un cap de setmana, anar de gresca... tot això ha estat -i encara és- massa complicat.

Aquest virus és una llauna. Però a més de molest, és molt perillós. Encara que pugui no semblar-nos-ho, fa que moltes persones es posin malaltes, que pateixin molt i que morin. No em vull posar dramàtica, però no podem perdre de vista que com a conseqüència d'aquest maleït virus moltes persones han perdut la vida o han quedat amb seqüeles greus.

Hem tingut la immensa sort de les vacunes, obtingudes i distribuïdes en un temps rècord. Els països europeus, amb l'Estat espanyol en un lloc destacat, hem aconseguit que més del 70% de la població major de 18 anys estigui vacunada i això, a més de protegir totes aquestes persones, protegeix el conjunt de la societat. És a dir, ens protegim tots a mesura que la majoria està vacunada.

Però d'entre tots els problemes que tenim per guanyar la batalla contra el virus i les seves conseqüències, n'hi ha un que us afecta a vosaltres. Fins ara, i en números rodons, el 66 % de nois i noies d'entre 12 i 19 anys en el conjunt de Sant Cugat teniu ja la primera dosi i el 45 % la pauta completa. Són unes xifres esperançadores, però cal que tots i totes us vacuneu.

Us imagineu en pocs mesos molt més lliures de prohibicions, restriccions i tornar a gaudir d'espais de trobada, esports... En les vostres mans hi ha una gran aportació. Som-hi!!!

Sí, ja sé que molts trobeu raons per no fer-ho. No us les discutiré en aquesta breu nota. Però malgrat aquestes raons, us vull demanar que us vacuneu. Si no ho voleu fer per protegir la vostra pròpia salut, feu-ho pensant en els altres. Si no us vacuneu, poseu en perill la salut dels vostres companys i companyes i, de retruc, la del conjunt de la societat.

Ja sé que alguns em criticareu per demanar-vos-ho de manera tan explícita. Però necessitem la vostra generositat i el vostre compromís.

Gràcies.

PILAR GORINA (PSC) és regidora d'educació, universitats i memòria històrica Pilar Gorina



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.