Sant Cugat mereix una oposició millor


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 28/set/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ahir es va celebrar el Ple Extraordinari 'd'Estat de la Ciutat'. És un moment privilegiat perquè els diferents grups polítics del govern exposin les seves propostes, passin comptes de la feina realitzada i del que queda per fer. També és el moment, on els grups de l'oposició facin crítica a l'acció de govern i de manera especial, aprofitin per exposar les seves alternatives.

Malauradament ahir no va ser així. L'alcaldessa, Mireia Ingla, va explicar el balanç dels dos anys de mandat i els principals projectes que s'aniran impulsant. Però quan va arribar el torn dels partits de l'oposició, Cs i especialment Junts, va semblar que passàvem a una realitat paral·lela. Vam escoltar un relat de pel·lícula de ciència-ficció (això sí, de sèrie B). Un Sant Cugat de postguerra nuclear zombi.

A la nostra ciutat ja no s'hi pot ni viure, tot és un desastre. "Aquest govern deixarà profundes cicatrius a la ciutat", segons paraules de la cap de l'oposició. I, si bé, és evident que el govern no ho ha fet tot bé, també ho és que hem viscut moments difícils pels quals no estàvem preparats. Ni nosaltres, ni cap govern del món.

Però la ciutat ha tirat endavant i les dades confirmen que els qui vivim a Sant Cugat n'estem molt satisfets.

No tot s'hi val en política, i menys si parlem de les necessitats del nostre municipi.

No es pot enganyar, faltant a la veritat i a la memòria. Especialment en la crítica al govern per la lentitud de determinats projectes, quan va ser la gestió de qui ara és a l'oposició que no els va ni planificar correctament, ni validar legalment per tal que avui poguessin ser una realitat. Podem parlar de l'escola La Mirada, les cobertes de la piscina del Parc Central i de la pista de Mas Gener, o les promocions d'habitatge del pla PROMUSA 2030. Sempre la mateixa realitat: molta música i poca lletra.

L'oposició ha de ser crítica amb l'acció de govern, és la seva feina, però si pretén ser creïble, hauria de proposar alhora, alternatives, tot contraposant un altre projecte de ciutat. I d'això, res de res. No vam sentir CAP idea, cap proposta nova, 32 anys governant i no sabrien fer res diferent del que els ha dut a l'oposició.

Sant Cugat es mereix una política en positiu.

Seguim!

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.