Resposta a l'escrit d'opinió del Sr. Víctor Alexandre


  • Comparteix:

manel.rodriguez

Manel Rodríguez


Publicat: el 1/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En resposta a l'escrit d'opinió del Sr. Víctor Alexandre, publicat el dia 1 d'octubre, al web del Cugat Mèdia.

La comissaria dels Mossos de Sant Cugat del Vallès va rebre el passat 1 de juliol una denúncia per una agressió homòfoba. Aquest fet va ser tractat pels agents com un atac homòfob en tot moment, basant-nos en la declaració de la víctima i la de les dues testimonis que l'acompanyaven aquella nit. Tal com estableixen els nostres protocols corporatius, immediatament es van traslladar totes les diligències al Fiscal d'Odi i Discriminació. Es va posar així en coneixement d'aquesta Fiscalia els fets que, com van comunicar els mossos que van recollir la denúncia, tenien un alt component homòfob.

Dins de la institució del cos de Mossos d'Esquadra no hi caben les conductes ni homòfobes ni masclistes. De fet, són aquestes les conductes que perseguim quan es traspassen les fronteres de la tolerància i el respecte. Tant el Departament d'Interior com el mateix cos de Mossos d'Esquadra han fet un gran esforç en la formació, en el disseny de polítiques en matèria de seguretat i en la implantació de protocols i eines que facilitin la tasca dels nostres agents per abordar les conductes referides a delictes contra l'odi i la discriminació. Amb especial atenció a aquells fets que atemptin contra els drets més fonamentals de les persones, que requereixen màxima eficàcia i sensibilitat.

En concret, aquesta voluntat d'anàlisi i atenció a les víctimes d'aquesta tipologia delictiva ha portat el cos de Mossos d'Esquadra a crear una unitat especialitzada en delictes d'odi i discriminació. L'objectiu d'aquesta unitat és crear coneixement sobre aquesta problemàtica, aprofundir i homogeneïtzar les investigacions, i té la vocació d'atendre d'una manera especialitzada a la víctima d'aquests delictes.

La nostra comissaria, així com les més de 100 que hi ha arreu de Catalunya, disposen d'agents formats en aquest tipus de delictes. Fan una feina encomiable d'ajut i suport a totes les víctimes que requereixen una atenció i un seguiment especial. Els ciutadans de Sant Cugat del Vallès també tenen al seu abast aquest servei a la nostra comissaria. Actualment, aquest servei fa seguiment i acompanyament a més de 110 persones de la nostra ciutat, a les que protegim amb vocació de servei públic.

Estic convençut que la finalitat de l'article no era ofendre ni exposar informació que no s'ha ajustat a una realitat contrastada. Tenim la voluntat de mostrar al seu redactor la nostra tasca diària i els serveis que oferim en matèria de seguretat a la ciutadania de Sant Cugat del Vallès. És per aquest motiu que m'agradaria, Sr. Alexandre, que ens visités algun dia i pugui compartir, in situ, la nostra inquietud pels problemes dels altres i que comprovi la nostra vocació de servei de públic.

D'altra banda, també li oferim la possibilitat de contactar amb l'Àrea de Comunicació dels Mossos d'Esquadra per tal de demanar qualsevol mena d'informació relativa a la nostra feina.

MANEL RODRÍGUEZ és cap de la Comisssaria de Mossos d'Esquadra de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.