Que visquin les festes de barri!


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona


Publicat: el 5/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest cap de setmana, el barri de Monestir-Sant Francesc ha celebrat la seva festa particular. Tres dies plens d'activitats per a tots els gustos i edats, amb el punt d'inici amb un pregó fet per i per a la gent gran. Des de màgia fins a havaneres, passant per mostres de cultura popular i cinema a la fresca en un entorn immillorable com és els Jardins del Vallès.

Aquests tres dies de festa han tornat a posar en valor que aquest és un barri viu, actiu, dinàmic i sempre amb ganes de socialitzar. Molt segurament, aquesta és una de les zones de la nostra ciutat que més viu l'esperit de comunitat, l'esperit de compartir, l'esperit de la necessitat de fer xarxa real entre veïns i veïnes. Són diverses les entitats que participen de forma activa per garantir que el barri mai s'atura i que cap veí o veïna se senti sol.

El context de la pandèmia ens ha deixat a tots i totes fora de mapa, amb les piles esgotades i amb una incertesa que impregna les nostres decisions diàries. Això ho han, deixeu-me dir, patit els infants, els joves i la gent gran. Tothom.

El barri és, de ben segur, la zona de confort més propera, aquella socialització immediata quan sortim de casa i trepitgem el carrer. És per això que les festes de barri són tan importants, perquè ens seguim coneixent i reconeixent entre els uns i els altres i ens sabem ajudar amb totes les xarxes que se'n deriven.

Són també les festes més autèntiques, perquè són les que sorgeixen des de la base, des del moviment associatiu i des de les comissions de festa. Autèntics bressols de la participació ciutadana. La societat civil organitzada és el motor d'aquestes festes, sense ella no seria possible.

Just tornat de l'estiu, arrancàvem amb les festes de Les Planes i Volpelleres, ara tot just ha passat la del Monestir-Sant Francesc i la de La Floresta (posposada el mes de juliol) tindrà lloc aquest cap de setmana i el vinent.

Gràcies a tots els veïns i veïnes que ho feu possible!

Seguim.

ESTHER MADRONA (ERC) és tinenta d'alcaldia de Cultura



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.