Sant Cugat mereix una oposició millor (2a part)


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró

President d'ERC Sant Cugat


Publicat: el 12/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies escrivíem aquí mateix, arran de la intervenció de Junts per Sant Cugat al ple municipal sobre l'Estat de la Ciutat, que Sant Cugat mereixia una política en positiu. Però si el nivell polític de l'oposició al ple ja va ser lamentable, aquesta setmana passada s'han acabat de retratar amb una proposta de moció on proposen (i cito literalment): 'Cedir la presidència del Ple Municipal a un regidor o regidora de reconegut prestigi i trajectòria que tingui el suport de 3/5 parts del Plenari'.

Aquesta és una proposta vergonyosa, un menyspreu institucional a l'Ajuntament, a la ciutadania i als qui la representen. La configuració del ple i la seva presidència, la decideix el poble amb els seus vots i les majories polítiques que en surten. A banda, és una maniobra barroera i manifestament il·legal i els regidors de Junts ho saben perfectament.

Un acord doncs, que és més un desig inconfessable (l'aritmètica els va deixar a l'oposició) que no pas una proposta realitzable. Potser, però, és que a algunes persones de Junts no els agrada això que governi qui obté el suport del ple municipal i per extensió, per tant, no els agrada el que vota la ciutadania. O potser, tenen massa a flor de pell, allò de la Sra. Ferrusola de "ens han fet fora de casa", tot pensant-se que les institucions els pertanyen pel sol fet d'haver-les governat durant massa temps.

Senyors de Junts, han passat dos anys i seria ja moment que comencessin a pair els resultats. No es pot viure en el passat.

Si no els va anar bé el debat de l'Estat de la Ciutat, no és per qui presideix el ple ni per com es governa la nostra ciutat. És, simplement perquè els falten propostes de futur. Els falta un projecte per aquesta ciutat que no sigui seguir fent el mateix que ja els va dur a l'oposició ara fa dos anys.

Sant Cugat és una ciutat dinàmica que té moltes ganes d'avançar cap a nous reptes, sense deixar ningú enrere.

La feina que tenim tots al davant és immensa. Així que no ens facin perdre el temps debatent absurds impossibles. Siguin lleials a la ciutat i, a part de matar el pare (com ja han fet), madurin políticament!

ORIOL CISTERÓ és el president d'ERC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.