Una nova proposta d'oci juvenil: de joves i per a joves


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 19/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dissabte Sant Cugat va celebrar el seu 1r Fòrum Jove, una iniciativa que vol fomentar l'associacionisme jove, l'esperit crític i la implicació de la ciutadania en el disseny de les solucions als problemes que detecta. Una iniciativa que només podíem començar abordant el problema de la manca de propostes d'oci juvenil a la ciutat.

De fet, tant aquesta mancança com la d'habitatge ja es detectaven en el 1r Pla Local de Joventut de Sant Cugat, aprovat l'any 2006 a proposta del regidor de les JERC del moment. Totes dues son problemàtiques que s'han anat enquistant a la ciutat i van esdevenir impulsores de la idea que a Sant Cugat calia un canvi de govern municipal. En el cas de l'oci, els diversos escàndols protagonitzats pels governs anteriors no van fer més que alimentar aquest sentiment d'exclusió del jovent: el vodevil de la sala Hoboken, la fi sobtada de les barraques (recordeu la campanya 'Per què no hi ha barraques 2011?'), el tancament de la Bohèmia, la suspensió del Pacte per la Nit, un acord entre restauradors, veïns i entitats fruit d'anys de negociació i suspès unilateralment per Mercè Conesa a inicis del mandat passat o la negació de les propostes transformadores de l'Aplec Jove o la Xesca, a tall d'exemple.

Dos anys després que el Marco i jo assumíssim la regidoria de joventut, un cop demostrada l'aposta del nou consistori per les polítiques de joventut amb iniciatives com l'aprovació del 3r Pla Local de Joventut, campanyes com les de les assessories de l'OhJove o la de foment de l'ús de la copa menstrual i coneixement del propi cos, era hora d'anar a buscar al jovent de cara, escoltar-lo, i atendre les seves demandes. 'On són les joves?' reclamaven, cap al maig, tot de samarretes col·locades a diverses estàtues de la ciutat: Bé, dissabte, al 1r Fòrum Jove de Sant Cugat, es va constatar que les joves hi són, que tenen ganes de ser escoltades, i sobretot, que estan determinades a arremangar-se i liderar el canvi que anhelen. També que, finalment, l'Ajuntament es posa a disposició del jovent per tal de fer possible el 1r programa d'oci juvenil impulsat pels mateixos joves.

Seguim!

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.