El ple desestima la proposta de Cs de premiar els millors alumnes de la selectivitat

La proposta de Ciutadans també incloïa un reconeixement als millors alumnes de formació professional


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les proves de la selectivitat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de les proves de la selectivitat / Foto: ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat no premiarà l'alumnat amb millors notes a la selectivitat ni tampoc els millors expedients de formació professional. Així ho ha decidit el ple, que ha desestimat la moció presentada per Ciutadans (Cs), i que ha comptat amb els tres vots a favor del grup taronja i els vots en contra de la resta de formacions.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El regidor de Cs Sergio Blázquez ha lamentat la falta de suport a una proposta que, segons ha explicat, "pretén posar l'accent en valors com l'esforç, les ganes d'aprendre i la curiositat per conèixer".

Des del grup municipal de Junts, la regidora Sandra Casat ha justificat el seu vot en contra, d'entrada, perquè consideren "que el resultat en si mateix ja és un gran premi, perquè permet que l'alumnat triï la seva trajectòria acadèmica", ha dit. A més, Casat també ha posat èmfasi en la importància de posar la mirada en altres valors, com són "l'esforç, la cooperació, l'evolució, la motivació o la solidaritat".

Per part de l'equip de govern, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha vist positivament la intenció del grup de Cs de valorar l'esforç d'aquells que treuen millors notes, però ha recordat que hi ha molts més esforços que s'han de tenir en compte, com el dels que se superen malgrat les dificultats, els que es tornen a aixecar després d'entrebancar-se, o, fins i tot, el de l'equip docent que ajuda a l'alumnat en tot aquest camí.






Sergio Blázquez

La moció pretén premiar l'esforç i la curiositat per l'aprenentatge sostinguts en el temps i, per tant, posar l'accent en els valors de l'esforç, les ganes d'aprendre i la curiositat per conèixer.

Sandra Casat

Des del nostre grup creiem que el resultat en si mateix ja és un gran premi, perquè permet que l'alumnat triï la seva trajectòria acadèmica.

Pilar Gorina

Hem donat moltes voltes a la seva proposta, ens l'hem mirada amb interès i respecte, però ens sembla que reconeix només l'esforç d'alguns, al marge dels altres, i no ens ajuda gens a fer créixer l'esforç col·lectiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.