Sis setmanes pel demà


  • Comparteix:

alba.gordo

Alba Gordó

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 2/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Necessitem que els recursos que ens queden els dediquem a fer possible la vida digne: educació, salut, alimentació, habitatge i energia.

La Terra és una esfera de 6.371 quilòmetres de radi, amb una abundància i disponibilitat de recursos que són finites. Els darrers informes de l'IPCC alerten que molts d'aquests límits ja s'han assolit o s'assoliran en els propers anys fet que, sumat a l'aturada pandèmica, ja està impactant en les economies mundials. Escassedat de minerals, de pigments, de metalls com l'alumini o l'acer, escassedat de paper i de fusta, de petroli, de gas... A més dels impactes dels diversos desabastiments, la situació també ha començat a disparar els preus d'absolutament tot.

En aquest context, l'aposta de la Taula d'Emergència Climàtica de Sant Cugat per dedicar 6 setmanes l'any als 6 eixos de la Declaració de la ciutat per l'Emergència Climàtica pren més sentit que mai: necessitem dotar-nos d'espais on vertebrar el futur, des d'on vertebrar la resiliència i des d'on garantir que els recursos que ens queden els dediquem a fer possible la vida digne. És en aquest context que aquesta setmana estrenem Les setmanes de l'emergència climàtica i celebrem la setmana de l'energia sostenible amb xerrades i activitats als diversos espais culturals de la ciutat. Més endavant celebrarem les setmanes de la transició alimentària, de la biodiversitat, del residu 0, de la transició cultural i de la mobilitat: 6 setmanes pel demà.

Seguim!

ALBA GORDÓ és regidora d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.